MEDYA

Ümmiye Koçak, "Yün Bebek" Filmim Dijital Platformlarda Yayınlansın"

Türkiye Ümmiye Koçak'ın Mersin’in Arslanköy'ünde kadınları biraraya getirerek oluşturduğu tiyatro grubuyla tanıdı.

Köy kadınlarının yaşadıkları sorunları tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu”nu kuran Koçak, peş peşe bir çok oyunu kadınlarla birlikte sahneledi. 

17 tiyatro oyunu yazarak Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 30 bin kez sahneye çıkan Ümmiye Koçak, tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” filmini yazdı ve yönetti.

Yün Bebek filminin konusu

Toroslar’ın zirvesinde yaşayan Yörük kızı Elif’in hayatı babaannesi ve dağlar arasına sıkışıp kalmıştır. Babaannesinin kendisine ve annesine yaptığı baskı, hayatlarını mutsuz bir hale getirmiştir. Elif’in küçük dünyası evdeki iktidar çatışmasının ortasında ezilmektedir. Bu dünya, küçük bir yün bebek ile hareketlenir.

Öğretmenleri Elif’in kent merkezinde okuması gerektiğini düşünmektedir.

Bu kararı vermek Hatice açısından ne kadar zor olursa olsun, kızının okuması, hayatını kurtarması ve kendisiyle aynı kaderi paylaşmaması için, kızını okumak için şehre gönderme yönünde karar verecektir. Kızının geleceği onun için her şeyden önemlidir. Kendi çektiklerini Elif’in çekmemesi için bu yalnızlığı ve hasreti çekmek zorundadır.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde galası yapılan film, Ümmiye Koçak’a New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandırdı.

Ümmiye Koçak, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuru ile Yün Bebek filminin dijital platformlarda yayınlanması için destek istedi.

Koçak, 3New York Film Festivali'nde ödül alan 'Yün Bebek' sinema filmimizi bir dijital platformda izleyici ile buluşmasını çok istiyoruz ve çağrımızı bir kez daha sizlerin aracılığı ile yenilemek istiyoruz canımın içleri. Çünkü 'Yün Bebek' bütün Anadolu'nun, kadınların filmi. Hepimizin filmi çünkü bu filmi biz kadınlar çektik. Amaç kadınların sesini duyurabilmek. Anadolu kadınları istediğinde her şeyi yapabilir."