Dünya Ekonomi Forumu 2016 Yılı Küresel Riskler Raporu’nda global risk gerçekleştiğinde çok sayıda ülkeyi ve endüstriyi önümüzdeki 10 yıl içinde ciddi ölçüde etkileyecek belirsiz durum ve olayların neler olduğu gözler önüne seriyor. Ülkeler için riskleri görüp, yol haritalarını belirlemelerine katkı sağlayan rapor, TÜSİAD ve Marsh McLennan Şirketler Grubu (MMC) işbirliği ile düzenlenen “Riski Anla, Dünyanı Değiştir” etkinliğinde tanıtılacak. Milli Reasüreans Konferans Salonu’nda 18 Mart Cuma günü saat 12:30 – 17:30 arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte “Dünya Ekonomik Forumu 2016 Yılı Küresel Riskler Raporu” kamuoyuna sunulacak.
Etkinlikte TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ve MMC Türkiye Başkanı Tayfun Bayazıt açılış konuşmasını yapacaklar. Etkinlikte düzenlenecek olan  “Küresel Mesaj Net” başlıklı panelde Marsh Türkiye CEO’su Hakan Kayganacı, Axa Sigorta CEO’su Guillaume Lejeune, Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Doç. Dr. Cevdet Akçay ve CNNTürk Ekonomi Müdürü Emin Çapa “Dünya Ekonomik Forumu 2016 Yılı Küresel Riskler Raporu”nu değerlendirecek.

GÖÇ VE İŞSİZLİK EN BÜYÜK RİSK
Dünya Ekonomi Forumu 2016 Yılı Küresel Riskler Raporu’na göre teknolojik, jeopolitik, toplumsal konularda beklentiler ile ekonomik eşitsizliğin yıkıcı değişimleri, dünyamızda yeni bir kırılganlık yaratarak hükümetlerin ve şirketlerin çalışma şeklini direkt olarak etkileyecek. Ayrıca göç ile iklim değişikliğinin azaltılmasında ve iklim değişikliği uyumundaki başarısızlık da öne çıkıyor.
Rapordaki diğer bulgular ise şöyle;
-     - İşsizlik önemli bir sorun.
-      - Giderek artan şirket borçları, risk taşıyan kapasitelere baskı yapıyor. Bugün daha zayıf bilançolar, büyük zararların etkisini yok etmeyebilir.
-      - Siber-saldırılar gelişmiş ekonomiler (özellikle ABD) için büyük bir tehdit unsuru oluşturuyor.
-      - Gelişmekte olan ekonomiler, Çin kaynaklı yavaşlayan talepler nedeniyle zarar görüyor. İhracatçı ülkelerin emtia fiyatlarındaki düşüşün ekonomik ve toplumsal sonuçları görülmeye devam edecektir.
-      - Ortadoğu'daki kriz, bölgede derinleşirken diğer ülkelerde terörizm şeklinde kendisi gösteriyor.
-      Makine öğrenme gelişmelerinin etkileri iyi düşünülmemiştir ve işgücü üzerindeki sonuçları derin olabilir.