Türkiye'nin en güçlü iş kadınlarından biri de Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş'nin Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Süheyle Çebi Karahan.  Aynı zamanda  DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türkiye-Mozambik İş Konseyi Başkanı da olan başarılı iş kadını Süheyla Çebi Karahan'ın başarılarla dolu kariyer hikayesini okuduğunuzda bir iş kadınının tutku ve azimle isterse neleri başarabileceğine tanıklık edeceksiniz. 

Memur bir ailenin altı çocuğundan biri olan Süheyle Çebi Karahan, mimarlık fakültesinden mezun olduktan sonra kendine bir hedef koyuyor. Diyor ki "5 yıl bir şirkette çalışacak sonra da kendi şirketimi kuracağım"... Yani daha gencecik yeni mezun bir genç kadınken bir hayal kuruyor; kendi işinin patronu olmak... Bu hayali, hedefi için belirlediği süre ise yalnızca 5 yıl... Hakikaten de dediğini yapıyor. Prefabrik sektöründeki 2 şirkette; Dorçe ile Alçe'de 5 yıl çalıştıktan sonra kendi şirketini kurmak için ayrılmak isterken patronundan gelen teklifle Dorçe'nin ortağı oluyor.  Bununla da kalmıyor yine tıpkı hayalindeki gibi ortağı olduğu şirketi bir dünya markası haline getirmeyi de başarıyor. Öyle bir başarı ki bu, Dolçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi şirketi bugün ihracatta ilk 500, büyük sanayi şirketleri arasında ilk 500 ve uluslararası müteahhitlik şirketleri arasında ilk 250 şirket arasında yer alıyor.  

İş kadını Süheyla Çebi Karahan'ın ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğu Dorçe Prefabrik Yapı, Türkiye’de ürettigi çelik prefabrik yapıları ile uluslar arası piyasalarda kamu kurumlarına ve seçkin özel sektör şirketlerine, işçi, askeri ve göçmen kamplarının yanı sıra okullardan hastanelere, otellerden terminal binaların akadar çok geniş bir yelpazede müteahhitlik hizmeti veriyor. 

DEİK Türkiye-Mozambik İş Konseyi Başkanlığını da yürüten Başarılı iş kadını Süheyla Çebi Karahan,  İşte Kadınlar'a başarılarla dolu kariyer hikayesini, iş hayatında çalışan kadınların yaşadığı sorunları, nasıl başarılı bir iş kadını olunacağını anlattı. 

İŞ KADINI SÜHEYLE ÇEBİ KARAHAN KİMDİR?

Nerede, kaç yılında doğdunuz, hangi okullarda eğitim aldınız? Medeniz durumunuz nedir?

Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. Trabzon’un Araklı ilçesinde 21 Nisan 1968 yılında dogdum ve büyüdüm. İlk,orta ve Liseyi Araklı’da okudum. Üniversiteyi KTÜ Mimarlık Bölümünde okudum, 1989 yılında Mimar olarak mezun oldum. Memur baba ve ev hanımı anne ile 6 çocuklu bir ailede yetiştim.

KENDİME 5 YIL HEDEFİ KOYDUM

İş kadını Süheyla Çebi Karahan'ın kariyer yolculuğu nasıl ilerledi, hangi alanda uzmansınız, özellikleriniz neler, kısaca anlatır mısınız?

Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara’ya geldim, kendim iş arayıp bulup ve çalışmaya başladım. Oysa ailem devletin açtığı sınavlara girerek devlet memuru olmamı istiyordu. Bense 5 yıl gibi kendime bir hedef koydum, 5 yıl özel sektörde çalışıp sonra kendi şirketimi kuracaktım. Bu sebeple devlet sınavlarına hiç girmedim, takip dahi etmedim. Kendim özel sektörde gazete ilanları aracılıgı ile iş aradım, buldum ve çalıştım.

1,5 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra 1992 yılında Alçe Prefabrik Yapı ve İnşaat San. Tic. A.Ş.‘de çalışmaya başladım. Alçe 1982 yılında Ankara – Kazan’da kurulmuş çelik prefabrik yapılar üreten Türkiye’de sektöründe bilinen bir firmadır. Bir yıl Alçe’de çalıştıktan sonra Dorçe Profil Sanayi Ltd. Şti.‘nin başına geçtim. Dorçe 1984 yılında Alçe’den doğmuş, alçıpan profilleri üretip satan bilinmeyen çok küçük bir firma iken ben kendime Dorçe’yi de çelik prefabrik sektörüne sokmayı ve bu sektörde dünya markası yapmayı hedef koydum. Amacım Dorçe’yi yurt dışında büyütmek ve çelik prefabrik yapılar konusunda dünyada bilinen Türk markası yapmaktı.

SÜHEYLA ÇEBİ KARAHAN 5 YIL SONRA ÇALIŞTIĞI ŞİRKETE ORTAK OLDU

İlk olarak adını değiştirdik ve Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Tic. A.Ş. yaptık. Dorçe’de devam ederken kendime koyduğum 5 yıl özel sektörde çalışıp sonra kendi işimi yapmak hedefimle 5. yılın sonunda şimdiki ortağım ile konuşup ayrılmak istediğimi ve kendi işimi yapacağımı konuştum. Kendisi de bu hedefimi bildiğinden 'ayrılma gel Alçe ve Dorçe’ye ortak ol ve beraber bu şirketleri yönetip büyütelim' teklifinde bulundu. Ben de kabul ettim ve 1996 yılında Alçe ve Dorçe şirketlerinin ortağı oldum.

Bugün gelinen noktada Dorçe, çelik prefabrik yapı sektöründe dünya markası olmuş bilinirliliği yüksek yerli ve milli sanayici Türk şirketidir. Aynı zamanda İhraacat‘da ilk 500, büyük sanayi şirketleri içinde ilk 500 ve ENR TOP 250 uluslararası müteahhitlik hizmetlerinde ilk 250'de yer alan bir Türk şirketidir. Aynı ortaklık yapısı ile bir çok farklı şirketlerimiz ve 13 ayrı ülkede şubelerimiz, şirketlerimiz ve iştiraklerimiz bulunmaktadır. www.dorce.com.tr web adresimizden şirketimiz hakkında ve uluslararası tamamladığı projeler hakkında bilgi alabilirsiniz. DORÇE, Türkiye’de ürettiği çelik prefabrik yapıları ile yıllardır uluslar arası piyasalarda kamu kurumlarına ve seçkin özel sektör şirketlerine, işçi kampları, askeri kamplar, göçmen kampları, okullar, konutlar, hastaneler, klinikler, otel, motel, spor salonları, terminal binaları, üniversite yapıları, vs gibi bir çok projeyi (alt yapı ve üst yapı ) anahtar teslimi müteahhitlik hizmeti olarak vermektedir.

DEİK TÜRKİYE-MOZAMBİK İŞ KONSEYİ BAŞKANI

Ben halen Dorçeve Alçe şirketlerinin yönetim Kurulu Başkanıyım. Uzmanlık alanım iş geliştirme ve marketing'dir. Başarının temel şartının huzur ve çok çalışmak olduğuna inanan biriyim.

İş dünyasında aşagıdaki sivil toplum kuruşlarında görevlerim vardır.

DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türkiye-Mozambik İş Konseyi Başkanıyım

TMB (Türkiye Müteahhitler Birligi) Yönetim Kurulu Üyesiyim,

TOBB (Türkiye Odalar Borsala Birligi) Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclis Üyesi

İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK 

KADININ DOĞASINDA YÖNETMEK VAR

Bir kadın olarak sizin gözlemleriniz deyenimleriniz neler, kadınlar iş hayatında hangi engellerle karşılaşıyor? Birkaç maddeyle sıralar mısınız? Tanık olduğunuz veya yaşadığınız enterasan durumlar var mı?

Kadın içinde bulunduğu topluma ve ailesine karşı sorumluluk hisseder. Dünyanın her yerinde evin idaresi genellikle kadınlardadır. Kuralları ve tercihleri kadınlar yapar, çocukları kadın yetiştirir, ev işleri başta olmak üzere aile sorumlulukları kadının sırtındadır. Kadın çocukluktan itibaren bu sorumluluk bilinci ile yetiştirilir. Aslında kadının doğasında yönetmek var. Bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda en büyük görev öncelikle biz kadınlara sonra devleti yöneten seçilmiş siyasetçilere ve atanmış üst düzey bürokratlara düşüyor.

İŞ HAYATINDA KADINLARIN SORUNLARI

Kadınların iş hayatında karşılaştığı engellerin bazılarını aşagıdaki gibi sıralayabiliriz;

- %95 Erkek egemen iş dünyasında ve kadın haklarını bile erkeklerin düzenlediği dünyada kadınların üst düzey yönetici olarak yer alması ihtimalinin düşüklügü.

- Malesef ülkemizde tüm tartışmalar kadının anne ve eş rolü üzerinden yürütülmekte, bu da çalışma hayatında bazı kadınları etkileyerek, en verimli döneminde işi bırakmalarına neden olmaktadır.

- İşte zihinsel evde ise bedenen yorulan kadın, bazen bunu kaldıramayıp, daha az sorumluluğu olan görevler talep edebilmektedir ya da işi bırakmaktadır.

- Kadın çalışanın hamilelik ve emzirme dönemlerini, proje sürecini, kendi kariyer planlamasını ve gelişimini etkilemeyecek şekilde planlayamaması.

İŞ HAYATINDA KADIN OLMAK

Kadın istihdamında daha fazla kadının yer alması için kadınlara ve erkeklere bir çağrıda bulunur musunuz?

Ülkemizde siyasette, bürokraside ve özel sektörde stratejik ve karar alma noktalarında kadın yönetici sayısı yok denecek kadar azdır. Siyasetin liderlerine, üst düzey bürokratlara, patron ve şirketlerin üst düzey yöneticilerine seslenmek istiyorum; iyi bir eğitim almış, özgüveni yüksek, özgürlük bilinci gelişmiş, hayattan korkmayan ve enerjisi yüksek kadınları, kurumlarınızda yetiştirip, onlara yönetici olarak fırsat verdiğinizde, kurumlarınıza inanılmaz katkı sağlayacaklarını göreceksiniz. Duygusal bakış açısını, insancıl çözüm önerilerini ve kuvvetli iletişim yeteneğini işe yansıtabilen kadınları, karar alma mekanizmasında yönetici olarak çalıştırmanın getireceği fırsatları değerlendirmelisiniz. Yapay zekanın ve dijitalleşmenin hızla geliştiği bu çağda; daha çocuk yaştan itibaren sorumluluk bilinci ile eğitilen kadınların, zamanında ve doğru kararlar alabiliyor olması, kurumlarınız ve firmalarınız için en büyük avantaj olacaktır.

Kadın iş gücüne yatırım yapın ve kadının gücüne inanın.

KADINLARIN EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞI OLMALI

Girişimci olmak isteyen kadınlar hangi engellerle karşılaşıyor, onlara tavsiyeleriniz neler olur?

Girişimci olmak isteyen kadınlar son yıllarda daha şanslılar ve hatta kendilerine pozitif ayrımcılık yapıldıgını söyleyebiliriz. Dolayısyla bu dönem kafasına girişimci olmayı koyan kadın mutlaka tüm engelleri tek tek aşacaktır. Kadınların içinde güçlü bir enerji her zaman vardır, onu ortaya çıkartmalarını ve ekonomik bağımsızlığa sahip olmalılarını tavsiye ediyorum. Ekonomik bağımsızlığa sahip olan kadınlar, daha dayanıklı oluyor ve erkeğin kadın üzerindeki tahakkümü azalıyor.

Kendi aralarında ve erkeklerle dayanışma kültürü geliştiriyor ve toplumsal statüsünü artırıyor.

Toplumlarda ise kadınlara yönelik ayrışma ve ayrımcılığı azaltıyor.

Girişimçilik insanın içinde olacak. Girişimçilik risk almak, fırsatları kovalamak ve degerlendirmek ile bilgiye dayanarak şartları ve ihtiyaçları göz önüne alarak sürekli değişime açık olmaktır (Kişinin gelişmesi hiç durmamalı).

GLOBALLEŞMEK İÇİN İŞE YATIRIM YAPMAK

Başka kadınların öğrenmesi, rehber olması için yaptığınız işle ilgili, uzmanlığınız olduğu konuda birkaç püf noktası paylaşır mısınız ?

Bir şirketin kendi yararına çalışması gerekiyor, fakat bunu ahlaki ve sosyal sorumlulukla beraber yapmalı. Şirketimiz üretim, ihracaat ve uluslar arası müteahhitlik yapıyor. Ben yönetim kurulu başkanıyım. Bir çok ülkede projemiz, şirketlerimiz, iştiraklerimiz var. Dolayısıyla çok sık seyahatlerim oluyordu. Pandemi nedeniyle şu an tüm seyahatlerimiz askıda fakat bir müddet sonra yine başlayacaktır. Gelişmiş ülkelerin kurum ve firmaları için daha az gelişmiş ülkelerin çok sıcak ve çok soguk bölgelerinde, savaş, terör, salgın hastalıklar,...vb zor şartlar altında projeler yapıyoruz. Bu da lokal kültürü bilmeyi ve yaptığınız işe o ülkenin kültürünü de katmayı gerektiriyor.

Şirketlerinizi globalleştirmek istiyorsanız şirket içi kültürünüz çok önemli, bilinirlik ve sürdürebilirlik için amaç ve gayen mevcut işine yatırım yapmak olmalı. Bulundugunuz bölgede sosyal hayatı desteklemek çok önemli. Sosyal sürdürülebilirlik için ise sürekli çağdaş kavramlarla toplam kalite yönetimi, teknoloji, dijitalleşme çok önemli.

EN BÜYÜK SORUN ÜLKELER ARASI NAKLİYE

Pandemi nedeniyle işiniz nasıl etkilendi, sorunlarınız neler? Evinizde iş bölümü var mı? Pandemi sonrası için işiniz açısından planlarınız neler?

Pandemi nedeniyle yurt dışındaki mevcut projelerimiz durduruldu. Fakat şirketimiz DORÇE Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayii Ticaret A.Ş yüksek kapasiteli çelik prefabrik yapı üreticisi olduğundan çok acil Covid hastaneleri, sahra hastaneleri, test kabinleri, laboratuvar kabinleri, v.b talepler almaya başladı. Fakat en büyük sorunumuz ülkeler arası nakliye sorunları. Pandemi nedeniyle alınan sıkı tedbirler sonucu ciddi aksamalar olmakta ve nakliye süreleri uzamış durumda, çözüme ulaştırmak için sürekli ilgili devlet kurumları ve yetkililerle STK’lar aracılıkları ile görüşmeler halindeyiz.

Dijitalleşmenin çok ilerlediği bu çağda tüm kararlar hızlı alınmalı. Hantal kalan şirket ve kişiler çok kısa sürede yok olacak. Pandemi sonrası için pandemic öncesinde şirket içinde başlattığımız yapay zekalı program kullanımını artırmak için personele video konferanslar ile eğitimler aldırıyoruz. Dolayısyla departmanlar arası bilgi paylaşımını yapay zekalı programlar ile çok daha hızlandırmayı ve dijital platformlar aracılığı ile ürünlerimizi satmayı planlıyoruz.

YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR

Pandemi sonrası sizce nasıl bir hayat ve ekonomi düzeni bizi bekliyor olacak, neler değişecek veya değişmeli?

Yeni dünya düzeni kuruluyor. Tetikçisi de teknoloji ve dijital dönüşüm. Yapay zeka hayatımıza tamamen etki edecek, ticarette sınırlar kalkacak. Yeni çağ hızına ulaşmak için alışkanlıkları tamamen değiştireceğiz. Globalleşmek ve yurt dışında yerleşik firma olmak lazım. İnsan kaynağı her zaman değerli olacak, fakat bildiğimiz şeyleri unutup kendimizi yeni dünya düzeninde güncellemeliyiz. Pandemi sonrası daralan ekonomiler nedeniyle işlerimizi sürdürülebilir kılmak için iyi değil çok iyi yapmalıyız ve sürekli gelişmeliyiz. Şirketlerimizin hikayelerini yeniden yazması ve yapılması gerekenleri acilen belirlemesi şarttır.

Yeni gelen kuşaktan, çocuklarımızdan öğrenecek çok şeyler var. Tersten mentörlük sistemini şirketlerimizde acilen uygulamalıyız. Gençler amaç odaklı şirket istiyor. Şirketler olarak bu konuda yönetim felsefesi belirlemeliyiz. Şeffaflık ve adalet genler için çok önemli. Liderler sağ beyinli olmalı duygusal yönü geliştirmeliyiz. İleride robotlar sol beyinin yapabildiği herşeyi yapacak, dolayısıyla sağ beyinlerimizi geliştirmeliyiz.

.

İŞTE KADINLAR'IN YENİ MARKASI SOSSE BOX İLE TANIŞTINIZ MI?

SOSSE BOX TAKI DÜZENLEME SAKLAMA KUTUSU

Deri takı kutusu fermuarlı çanta organizer ile takı düzenlemek, organize etmek, yanınızda taşımak artık çok kolay..

Trendyol'dan satın almak için linke tıklayın. https://www.trendyol.com/magaza/sosse...

Tatil veya iş seyahatlerinizde en sevdikleriniz küpe, yüzük, kolye veya saat ... Altın, gümüş, pırlanta veya bijuteri... En sevdiğiniz takınız ne olursa olsun Sosse Box takı organizer kutusu ile yanınızda taşıyabilirsiniz. Takı için üretilen bölmeli takı kutusu tamamen el yapımı özelliği ve ince işçiliği ile dikkat çekiyor.

Takı çantasının alt kısmındaki çoklu bölmeli bölümler farklı seçenekler sunuyor. Rulo sünger b küpelerinizi ve yüzüklerinizi yerleştirebilirsiniz. 4 bölmeli kısımda ise yine küpe, kolye, bilezik veya yüzüklerinize yer var. Çıkarılabilir bölücüler sayesinde bu kısma bilezik ve künyelerinizi rahatça koyabilirsiniz.

Küçük siyah parça ise küpeleriniz için fazladan depolama imkanı sağlıyor. Geniş ara kapak bol alanlı bir küpe düzenleyici. Küpeleriniz için bol bol yer var. Takı küpe kutusunun kolayca kapanabilmesi için küpelerinizi kapağın üst kısmına yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Küpelerinizi taktıktan sonra kapağı, kolyelerin bulunduğu üst kapağa sağ ve sol köşelerinden bastırarak yerleştirin.

.

Kutunun kapağındaki bölüm ise kolyelik - kolye organizeri Kolyelerinizi yerleştirebilir, zincirlerinizi özel kese kısmında düzenleyebilirsiniz. Kolye düzenleyici takı kutusu ile kolyeleriniz güvende. Takı düzenleyici çata kutu aynı zamanda harika bir dolap için düzenleyici işlevine sahip. Çekmece içi düzenleyici olarak da kullanabilirsiniz.

Takı mücevher çantasını isterseniz makyaj organizeri - makyaj çantası olarak da kullanabilirsiniz. Alt kısımdaki bölmeli kısma ruj, allık, göz farı gibi makyaj malzemelerinizi koyabilirsiniz.

.

Takı kutusu veya takı çantası aynı zamanda hediyelik bir alternatif. Yani hem sizin hem de sevdikleriniz için oldukça şık bir hediye aynı zamanda. Doğum günü hediyesi, yılbaşı hediyesi, Sevgililer Günü veya Anneler Günü için göz alıcı bir hediye.

DETAYLAR

Kutu Ebatı:

En 21.5 cm

Boy 16.5 cm

Yükseklik 5.5 cm

Malzeme: Dışı Vegan Suni Deri - İçi Krem Renginde Kadife Kuyumcu Kumaşı

Renk: Dışı Siyah - İçi Krem

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

.

Türkiye'nin en güçlü iş kadınları arasında yer alan, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Yatırımcı, Danışman Özge Bulut Maraşlı, hayat hikayesini, kariyerinin dönüm noktalarını, iş hayatında kadın olarak yaşadığı zorlukları ve şirketlerin yönetim kurullarında neden kadınların olması gerektiğini İşte Kadınlar'a anlattı.

ÖZGE BULUT KİMDİR?

ÖZGE BULUT HAYATI

İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

ANADOLU'NUN KADIN GÜCÜ YARIŞMASI BAŞLIYOR

YARIŞMA HAKKINDAKİ TÜM DETAYLARI SEÇİL ŞENDAĞ ANLATTI.

TASARIMCI KADINLAR

GİRİŞİMCİ KADINLAR

EVDE EL İŞİ YAPIP SATMAK İSTEYENLER

ANADOLU'NUN KADIN GÜCÜ YARIŞMASINA KATILIN 10.000 TL KAZANIN

YARIŞMAYI KAZANANLARIN ÜRÜNLERİ MÜZELERİN MAĞAZALARINDA SATILACAK

YARIŞMAYA KATILMAK İSTİYORSANIZ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ŞİMDİ BURAYA TIKLAYIN

Türkiye'nin güçlü iş kadınları arasında yer alan, girişimci kadınlar için bir rol model olan Güvensan Kurucusu Münteha Adalı, hayatını, girişimcilik hikayesini, girişimci kadınlar sorunlarını ve tavsiyelerini İşte Kadınlar'a anlattı.

Özel Röportajımızı izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

Boyner'den Çok Çarpıcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Filmi

Boyner'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyasında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya dikkat çekerek, kadına yönelik şiddet uygulayanlara ceza indirimi verilmemesi isteniyor. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadınların Emeği Platformu, Kendi İşini Kuran Kadınlara Ücretsiz Destek Veriyor

İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Selen Kocabaş,"Çocukla Birlikte İş Hayatına Ara Verip Dönmüyoruz, Bu Ciddi Problem"

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş, "İş hayatına kadınların katılımı yüzde 38. İlk adım evlilik, ikinci en önemli adım çocuk; çocukla birlikte iş hayatına ara verip geri dönmüyoruz. Bu ciddi problem. Halbuki erkeklerin istihdama katlımı %74’lerde. Ülkemiz sürüdürülebilir zeminde ilerleyip değer üretecekse ancak %38 ‘leri erkekler seviyelerine yaklaşacak hedefler koymakla olacak."

ÖZEL RÖPORTAJIMIZI OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

.

Başak İlhan'dan, Amerika'ya İhracat Yapmak İsteyenler İçin ROAD Akademi

Seri internet girişimcisi ve e-ticaret uzmanı Başak İlhan, Amerikaya ihracat nasıl yapılır merak edenler için Road Akademi'yi kurdu. E-ticaret nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla öğretilen Road Akademi'deki online eğitimlerde ihtiyaç duyulan tüm bilgiler aktarılıyor. Haberi okumak için buraya tıklayın.

.

.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Başarılı iş kadını Note Cosmetics Genel Müdürü Beril Koparal, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin yönetiminde yer alan iş kadınlarıyla yola çıktıkları Lotus Kadınları Platformu'nu neden kurduklarını ve projelerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Sevgilin seni az mı çok mu seviyor? Çok mu kıskanç? O zaman şimdi izlemek için BURAYA tıkla

Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın

.

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

.

.

.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

.

.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın

Girişimci İş Kadınları Derneği YK Başkanı Ayferi Tuğcu - Projeler - Girişimci Kadın Sorunları - Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

İZİKAD - İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İşte Kadınlar'a hayatını, İZİKAD'ın projelerini ve çalışan kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

E Ticaret Uzmanı Kadın Girişimci Başak İlhan ile Girişimcilik Hikayesi, E-ticaret Nasıl Yapılır, E-ticaret fikirleri izlemek için buraya tıklayın.

.

.

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, derneğin kadınları güçlendirmek için gerçeklleştirdirgi projeleri ve girişimci kadınların sorunlarını İşte Kadınlar'a anlattı. İzlemek için buraya tıklayın


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (TMK) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda UNESCO TMK Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı olan Zeynep Karahan Uslu, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtladı. Videoyu izlemek için buraya tıklayın

 

Selen Kocabaş,"Çocukla Birlikte İş Hayatına Ara Verip Dönmüyoruz, Bu Ciddi Problem"

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş, "İş hayatına kadınların katılımı yüzde 38. İlk adım evlilik, ikinci en önemli adım çocuk; çocukla birlikte iş hayatına ara verip geri dönmüyoruz. Bu ciddi problem. Halbuki erkeklerin istihdama katlımı %74’lerde. Ülkemiz sürüdürülebilir zeminde ilerleyip değer üretecekse ancak %38 ‘leri erkekler seviyelerine yaklaşacak hedefler koymakla olacak."

ÖZEL RÖPORTAJIMIZI OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

.

Başak İlhan'dan, Amerika'ya İhracat Yapmak İsteyenler İçin ROAD Akademi

Seri internet girişimcisi ve e-ticaret uzmanı Başak İlhan, Amerikaya ihracat nasıl yapılır merak edenler için Road Akademi'yi kurdu. E-ticaret nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla öğretilen Road Akademi'deki online eğitimlerde ihtiyaç duyulan tüm bilgiler aktarılıyor. Haberi okumak için buraya tıklayın.

.

.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Başarılı iş kadını Note Cosmetics Genel Müdürü Beril Koparal, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin yönetiminde yer alan iş kadınlarıyla yola çıktıkları Lotus Kadınları Platformu'nu neden kurduklarını ve projelerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın. 

.

.

Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın

.

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

.

.

.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

.

.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın

Girişimci İş Kadınları Derneği YK Başkanı Ayferi Tuğcu - Projeler - Girişimci Kadın Sorunları - Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

İZİKAD - İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İşte Kadınlar'a hayatını, İZİKAD'ın projelerini ve çalışan kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

E Ticaret Uzmanı Kadın Girişimci Başak İlhan ile Girişimcilik Hikayesi, E-ticaret Nasıl Yapılır, E-ticaret fikirleri izlemek için buraya tıklayın.

.

 

.

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için  BURAYA tıklayın.

.

.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, derneğin kadınları güçlendirmek için gerçeklleştirdirgi projeleri ve girişimci kadınların sorunlarını İşte Kadınlar'a anlattı. İzlemek için buraya tıklayın


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (TMK) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda UNESCO TMK Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı olan Zeynep Karahan Uslu, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtladı. Videoyu izlemek için buraya tıklayın