PATRONİÇELER

Özgür Tokgöz Altun, "Vodafone'da kadın çalışan oranı yüzde 42, kadın yönetici oranı yüzde 34"

Finans sektöründe 21 yıllık bir deneyime sahip olan Özgür Tokgöz Altun, geçtiğimiz günlerde Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Vodafone Türkiye’nin Satınalma, İş Zekâsı, Bütçe Planlama, İç Denetim, Stratejik İş Ortaklığı dahil olmak üzere Finans alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetiminden sorumlu olan Özgür Tokgöz Altun, koltuğuna oturur oturmaz İşte Kadınlar'a özel açıklamalarda bulundu.   

Vodafone Türkiye'de kadın çalışan oranının yüzde 42, Orta ve üst düzey pozisyonlarda kadın çalışan oranımnın ise yüzde 34 a son 1 olduğuna dikkat çeken Özgür Tokgöz Altun, hem Vodafone'un kadınlar ve cinsiyet eşitliği ile ilgili projelerini hem de kendisinin kariyer yolculuğunu İşte Kadınlar'a anlattı.

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz? Nerede, kaç yılında doğdunuz, hangi okullarda eğitim aldınız?

Ankara’lıyım. Ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde okudum. Ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdim. Evliyim ve iki çocuğum var.

Şimdi bulunduğunuz noktaya gelene kadar yıllara göre hangi şirketlerde, hangi görevlerde bulundunuz?

Vodafone Türkiye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmadan önceki görevimde, Hürriyet’te Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak çalıştım. Bu görevim sırasında Hürriyet ve iştiraklerinin stratejik planlama, bütçe tahmin ve planlama, satınalma, nakit akış yönetimi, raporlama ve konsolidasyon, yatırımcı ilişkileri ve idari işlerinden sorumlu oldum. Ayrıca, Yenibiriş, Spor Arena ve Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Üyeliklerini üstlendim. Hürriyet’ten önce 16 yıllık telekom sektör tecrübem oldu. 2012-2016 yılları arasında Vodafone Türkiye’de Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri Finans Direktörü olarak görev aldım ve finans iş ortaklığı yapılanmasına, ticari birimlerin karar destek süreçlerinin geliştirilmesine ve birçok önemli projeye liderlik ettim. Kariyerimin ilk yıllarında ise, 1997-2000 arasında, KPMG’de denetim bölümünde görev yaptım.

Vodafone Türkiye’ye yeni katıldınız. Yeni pozisyonunuza atanmanızla ilgili hangi duygular içindesiniz? Sorumluluk alanınızda hangi işler var, neler yapıyorsunuz-yapacaksınız?

Aslında, Vodafone Türkiye bünyesine ikinci kez katılıyorum. Daha önce, 2012-2016 yılları arasında da Vodafone Türkiye’de Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri Finans Direktörü olarak görev aldım. Bireylerin ve kurumların dijitalleşmesinde son derece kritik bir rol oynayan telekom sektörüne ve bu sektörün lider şirketlerinden Vodafone’a geri dönmekten son derece mutluyum. Vodafone Türkiye’nin Satınalma, İş Zekâsı, Bütçe Planlama, İç Denetim, Stratejik İş Ortaklığı dahil olmak üzere Finans alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetiminden sorumluyum.

ŞİRKET POLİTİKAMIZ KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ

Şirketinizde kaç kadın çalışıyor? Yönetim kademesinde kaç kadın bulunuyor?

Vodafone olarak, kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Kadınların güçlendirilmesine yönelik çalışmaları şirket politika ve stratejilerimize dahil ediyoruz. Kadınların işgücüne katılımına verdiğimiz önemi, kurumsal kültürümüzün çok önemli bir yapıtaşı olarak görüyoruz. Telekomünikasyon sektöründe kadın çalışan oranı %23 iken, kadın istihdamını teşvik eden uygulamalarımız sayesinde Vodafone %42 ile sektörün yaklaşık iki katı kadın çalışana sahip bulunuyor. Orta ve üst düzey pozisyonlarda kadın çalışan oranımız ise %34. Ayrıca son 1 yılda, işe alımlarımızda kadın oranımız %46, yeni mezunlarda ise %58.

700 BİNİ AŞKIN KADINA ULAŞILDI

Vodafone, kadınlarla ilgili pek çok proje gerçekleştiriyor. Şu anda aktif yürütülen projeleri özetlemeniz mümkün mü? Hangi yeni projeler hayata geçecek?

Vodafone Türkiye olarak, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasının ve beraberinde kadın istihdamının artırılmasının "akıllı ekonomi modeli" olarak benimsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir ülkenin sürdürülebilir kalkınmasının dijitalleşmeyle olduğu kadar toplumun %50’sini oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal hayatta tam katılım göstermesi ile mümkün olduğuna inanıyoruz.

Kadınların dijitalleşmenin sunduğu imkânlardan yararlanarak ekonomik ve sosyal hayata eşit katılmalarına destek olmak amacıyla, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetlerimizi tek çatı altında toplayarak “Vodafone Önce Kadın” programını hayata geçirdik. Bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sunduğumuz bu programla, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda ekonomiye katılımlarını ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmalarını da destekliyoruz. Vodafone Önce Kadın programı, kurduğumuz güçlü işbirlikleri ve geliştirdiğimiz projelerle 700 bini aşkın kadına ulaştı.

20 İLDE 26 BİN KADINA EĞİTİM VERDİK

Vodafone Önce Kadın çatısı altında attığımız adımlardan biri de “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle Nisan 2015’te hayata geçirdiğimiz “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi, düzenlenen çeşitli eğitim programlarına katılan kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini ekonomiye kazandırarak güçlenmelerine olanak tanıyor. Hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlıyor. Kadınların, ürünlerini bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak satabilmeleri için gerekli desteği sunuyoruz. Bu şekilde, kadınların aldıkları eğitimden somut faydalar elde etmelerine ve kendilerini daha fazla geliştirme konusunda güdülenmelerine katkıda bulunuyoruz. Böylece, meslek sahibi olmayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını özendirerek, ailenin refah düzeyini artıracak ek gelire kavuşmalarına olanak yaratıyoruz. “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile 2 yılda 20 ilde 26 binden fazla kadına halk eğitimi merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitimler verdik. Projemizle toplam 43 milyon TL’lik ekonomik değer yaratıldı. Projemizin üçüncü etabı için de start verdik ve çalışmalarımıza başladık.

ÖNYARGILARI KIRAN FİLM HAZIRLADIK

Diğer yandan, kadınların toplumdaki yeriyle ilgili önyargılarla da mücadele ediyoruz. Bu önyargıların kırılabileceğine, kadınların farklı alanlarda da başarılı olabileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, ilk kez bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Türkiye’nin başarılı kadın futbol takımlarından Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın hikâyesinden ilham alarak bir reklam filmi hazırladık. Bu iletişim çalışmalarımıza sanat, mimari, iletişim gibi çeşitli alanlarda önyargıları kırarak başarıya ulaşmış kadınlarla devam edeceğiz.

KIRMIZI ÇİZGİ MART AYINDA BAŞLADI

Bu noktada, yapay zekâ teknolojisini kullanarak geliştirdiğimiz “Kırmızı Çizgi” projesinden de bahsetmek isterim. Gündelik dil kullanımımıza odaklı bir proje bu. Farkında olarak ya da olmayarak, telaffuz ettiğimiz her kelime, zamanla kadınlara bakış açımızı oluşturuyor. İşte bu yüzden öncelikle dilimizi kadınlara karşı bu önyargılardan temizlemek gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak, “Kırmızı Çizgi” adıyla bir dijital proje geliştirdik. Yapay zekâdan beslenerek, Türkçeyi hem kelime bazlı, hem de metin bazlı anlayan bu teknoloji ile kadına önyargılı kullanımları fark ediyor; toplumun düşüncelerine ve diline yansıyan tüm cinsiyetçi kullanımları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında ilk adımı Hürriyet ile attık. Buna göre, hurriyet.com.tr’de yer alan haberlerdeki cinsiyetçi dilin kullanıldığı kelime ve metin bazlı anlamlar tespit edilerek, üstü kırmızıyla çiziliyor. Nisan 2018'de hayata geçirdiğimiz “Kırmızı Çizgi” projesi 6 ay sürecek.

ÇEŞİTLİLİK VE DAHİLİYET GRUBUMUZ VAR

Şirket içinde kadın konusuyla ilgili bu projelerin hazırlanması ve yürütülmesi için tıpkı İnsan Kaynakları veya Kurumsal İletişim gibi özel birimler varsa, bunun için de ayrı bir biriminiz var mı? Şirket içinde kadın çalışanlara ve cinsiyet eşitliğine yönelik hangi çalışmalar yapılıyor? Hangi yeni projeler hayata geçecek?

Vodafone Türkiye olarak, çeşitliliği, iş yapış biçimimizin bir parçası olarak görüyor ve kültürümüzün merkezine koyuyoruz. Çeşitliliği kurum kültürünün bir parçası haline getiren şirketler, işe alımlarda yeteneğe odaklanabiliyor. Aynı zamanda, farklı segmentlere ait müşterilerini de daha iyi anlayarak daha iyi hizmet sunabiliyor. İş süreçlerinden başlayarak toplumsal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bir Çeşitlilik ve Dahiliyet çalışma grubumuz var. Kadın ve erkeklerin eşit olanaklardan faydalanabildiği bir kurum kültürü yaratmaya önem veriyoruz.

Şirketimizin her seviyede kadın temsiline ilişkin somut, ölçümlenebilir ve takip edilebilir hedefleri bulunuyor. İşe alımlarda aynı pozisyon için aday olan, eşit yetkinlik ve nitelikteki aday havuzunda %50-50 kadın-erkek eşitliği olmasını işe alım performans göstergesi olarak kabul ediyoruz. Üst ve orta yönetimden ayrılan ya da rolü değişen her yöneticinin yerine kadın adayların yerleştirilmesini hedefliyoruz.

KADIN GÜCÜ PROGRAMINI OLUŞTURDUK

Şirket genelinde, orta ve üst düzey yönetim kademelerinde, genç yetenekler özelinde ve kadın çalışan sayısının nispeten az olduğu bir fonksiyon olması sebebiyle teknoloji fonksiyonunda kadın çalışan oranını artırmayı hedefliyoruz. Teknoloji alanında toplam kadın çalışan oranımızı son 3 yılda %5 dolayında artırdık. Yine de bu fonksiyondaki kadın çalışan oranının %23’lerde seyretmesi, bizim için geliştirilmesi gereken bir alan olarak gündeme geldi. Bu oranı artırmak amacıyla Teknolojide Kadın Staj Programı’nı ve Teknolojide Kadın Gücü Programı’nı oluşturduk. Teknolojide Kadın Staj Programı ile üniversitelerin mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinde, teknoloji/telekomünikasyon alanında kariyer yapmak isteyen üçüncü sınıftaki genç kadınlara mezun olmadan önce Vodafone Teknoloji Fonksiyonu’nda iki rotasyondan oluşan 1 yıllık uzun dönem staj imkânı sunuyoruz. Teknolojide Kadın Gücü Programı ile de teknoloji departmanında çalışan yönetici adayları ve yöneticilerimiz için mentorluk süreci ile desteklenen bir gelişim programı sunuyoruz.

RECONNECT İLE 1000 KADINA ULAŞACAĞIZ

Vodafone Grubu olarak da cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarımız var. Grubumuz, kariyerine ara vermiş orta ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kadınları iş hayatına geri kazandırmak üzere dünyanın en büyük işe alım programını başlattı. ReConnect adı verilen bu program ile 3 yıl içinde 26 ülkede 1.000 kadına ulaşılması hedefleniyor.

ÖZEL VE İŞ HAYATIM DENGEDE

Kendinizi bir iş kadını olarak nasıl tarif edersiniz?

İş hayatımda en önem verdiğim unsurlardan biri dengedir. Özel hayatım ile iş hayatımın dengede olmasına özen gösteriyorum. Dengeli bir hayat, mutluluğu ve sürdürülebilirliği de beraberinde getiriyor. Bununla birlikte, yaptığım işten keyif alıyorum ve işimi tutkuyla yapıyorum. İşinizden keyif almanız, performansınızı da doğrudan ve olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca, sürekli öğrenmeye inanıyorum ve bu yönde gayret sarf ediyorum. Mesleğimdeki gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ediyorum. En önemlisi de iyi bir yöneticinin her şeyden önce kendine güvenmesi gerektiğine inanıyorum. Kendinizden emin olarak attığınız her adım, başarınızda kilit rol oynuyor.

SABAHLARI SPOR YAPIYORUM

Günde kaç saat çalışıyorsunuz, bir iş gününüzde neler yapıyorsunuz, işinizi seviyor musunuz, mutlu musunuz?

Dijitalleşme ile birlikte iş hayatı artık zaman ve mekân ile sınırlı değil. Dijital araçlar sayesinde işinizi her an her yerden yönetebiliyorsunuz. Vodafone’un da bu konuda örnek uygulamaları var. Bununla birlikte, toplam bir rakam vermem gerekirse, günde ortalama 10 saat çalışıyorum. İş ve özel hayat dengesine önem veriyorum. İşimin yanı sıra ailem, sevdiklerim ve kendim için kaliteli ve dengeli zaman yaratabilmeye; enerji depoladığım tatillere vakit ayırmaya özen gösteriyorum. Yoğun iş tempoma rağmen haftada 3-4 gün sabahın erken saatlerinde spor yapıyorum. Spor, güne mutlu ve zinde başlamamı destekliyor. 21 yıldır finans sektöründeyim. İşimi severek ve tutkuyla yapıyorum.

DÖRT ANLAŞMAYI TAVSİYE EDERİM

İş kadınlarına başarılı olabilmeleri için hangi tavsiyelerde bulunursunuz?

Günümüzün yaşam tarzı içinde yoğun bir mücadele ve stres altında olan insanların özüne dönerek kendisiyle 4 maddelik bir anlaşma yapmasını öneren Don Miguel Ruiz’in “Dört Anlaşma” kitabı her zaman başucumda kılavuz olarak yer alıyor. İş kadınlarına da bu kitaptaki 4 maddeyi dikkate almalarını önemle tavsiye ediyorum. Birincisi, sözün gücüne inanmak ve sözcükleri özenle seçmek. İkincisi, hiçbir şeyi kişisel almamak. Üçüncüsü, varsayımda bulunmamak. Dördüncüsü, yapabildiğinin en iyisini yapmak. Bu maddeler, sürdürülebilir başarı ve mutluluğun kılavuzu niteliğinde.

YÖNETİM KURULUNDA KADIN DERNEĞİ

Sizce iş hayatında kadınların daha fazla yer alabilmesi, cam tavanların-duvarların ortadan kalkması için neler yapılmalı?

“Yönetim Kurulunda Kadın Derneği” (YKKD) programının mentileri arasında yer alıyorum. YKKD’nin temel amacı yönetim kurullarında kadın temsilini arttırarak toplumsal kalkınmayı desteklemektir. Bu program, iş hayatında belirli bir seviyeye gelmiş profesyonellerin, bir yandan deneyimlerini ve başarılarını gelecek nesillerle paylaşarak onlara ışık tutmalarını sağlarken, diğer yandan başarıya uzanan yolda hangi aşamalardan geçtiklerini birebir öğrenmek açısından bir fırsat sunuyor. İş hayatında kadın varlığının artırılmasında bu tür programların önemli rol oynadığına inanıyorum.

ÖNCE KADIN DİYEN ŞİRKET GURUR VERİCİ

Ayrıca, gerek kamuda gerekse özel sektörde kadınların güçlendirilmesine öncelik veren kurumların olması da kadınların önündeki cam tavanların kaldırılması açısından önem taşıyor. Bu noktada, “Önce Kadın” diyen bir şirkette görev yapmanın gururunu yaşıyorum. Vodafone olarak, çeşitliliği, şirketlerin hatta ekonomilerin sürdürülebilir kalkınması için olmazsa olmaz bir unsur olarak görüyoruz. Araştırmalar da gösteriyor ki, üst yönetimde kadın-erkek eşitliği gözeten şirketler, üst yönetimde hiç kadın yönetici bulundurmayan şirketlere oranla özkaynak kârlılığında %41, operasyon sonuçlarında %56 daha iyi performans gösteriyor. Biz de kadın ve erkeklerin eşit olanaklardan faydalanabildiği bir kurum kültürü yaratmaya önem veriyoruz. Sadece kurumiçinde değil, ülke çapında da kadınların güçlendirilmesi konusunda önemli projeler hayata geçiriyoruz. Kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye odaklanıyoruz.

Boyner Holding CFO'su Özgür Tokgöz Altun oldu

Yılın transfer haberi Boyner'den geldi. Vodafone Türkiye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Tokgöz Altun, bundan böyle Boyner Holding CFO'su olarak görev yapacak. Haberi okumak için BURAYA tıklayın.

ÖZGÜR TOKGÖZ ALTUN KİMDİR?

Okumak için buraya tıklayın.

Boyner'den Çok Çarpıcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Filmi

Boyner'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyasında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya dikkat çekerek, kadına yönelik şiddet uygulayanlara ceza indirimi verilmemesi isteniyor. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadınların Emeği Platformu, Kendi İşini Kuran Kadınlara Ücretsiz Destek Veriyor

İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Selen Kocabaş,"Çocukla Birlikte İş Hayatına Ara Verip Dönmüyoruz, Bu Ciddi Problem"

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş, "İş hayatına kadınların katılımı yüzde 38. İlk adım evlilik, ikinci en önemli adım çocuk; çocukla birlikte iş hayatına ara verip geri dönmüyoruz. Bu ciddi problem. Halbuki erkeklerin istihdama katlımı %74’lerde. Ülkemiz sürüdürülebilir zeminde ilerleyip değer üretecekse ancak %38 ‘leri erkekler seviyelerine yaklaşacak hedefler koymakla olacak."

ÖZEL RÖPORTAJIMIZI OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

.

Başak İlhan'dan, Amerika'ya İhracat Yapmak İsteyenler İçin ROAD Akademi

Seri internet girişimcisi ve e-ticaret uzmanı Başak İlhan, Amerikaya ihracat nasıl yapılır merak edenler için Road Akademi'yi kurdu. E-ticaret nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla öğretilen Road Akademi'deki online eğitimlerde ihtiyaç duyulan tüm bilgiler aktarılıyor. Haberi okumak için buraya tıklayın.

.

.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Başarılı iş kadını Note Cosmetics Genel Müdürü Beril Koparal, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin yönetiminde yer alan iş kadınlarıyla yola çıktıkları Lotus Kadınları Platformu'nu neden kurduklarını ve projelerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Sevgilin seni az mı çok mu seviyor? Çok mu kıskanç? O zaman şimdi izlemek için BURAYA tıkla

Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın

.

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

.

.

.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

.

.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın

Girişimci İş Kadınları Derneği YK Başkanı Ayferi Tuğcu - Projeler - Girişimci Kadın Sorunları - Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

İZİKAD - İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İşte Kadınlar'a hayatını, İZİKAD'ın projelerini ve çalışan kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

E Ticaret Uzmanı Kadın Girişimci Başak İlhan ile Girişimcilik Hikayesi, E-ticaret Nasıl Yapılır, E-ticaret fikirleri izlemek için buraya tıklayın.

.

.

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, derneğin kadınları güçlendirmek için gerçeklleştirdirgi projeleri ve girişimci kadınların sorunlarını İşte Kadınlar'a anlattı. İzlemek için buraya tıklayın


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (TMK) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda UNESCO TMK Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı olan Zeynep Karahan Uslu, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtladı. Videoyu izlemek için buraya tıklayın