Borsa İstanbul’daki törene katılarak Borsa gongunu çalan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin ( UN WEPs) İş Dünyası Sözcüsü, SUTEKS Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, iş dünyasına yönelik yaptığı çağrıda  ‘’Günümüzde ülkelerin saygınlığı ekonomik büyüklükleriyle değil gelişmişlik endeksindeki yeriyle belirleniyor. Ülkenin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sıralaması en önemli göstergelerden biri. BM’nin Kadının Güçlenmesi Prensipleri girişimi, iş dünyasındaki kurum liderlerini, kadınların toplumun her alanında güçlenmesine destek vermeye davet ediyor. Çünkü ancak bu şekilde ülkelerin ekonomik açıdan daha çok gelişmesi, rekabet gücünün yükselmesi, toplumun refahının artması mümkün. Bizler tüm iş dünyasının liderlerine  çağrı yapıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine destek verin ki, kurumunuz güçlensin, ülkemiz de refaha ersin diyoruz” dedi.
 
GONGLAR EŞİTLİK İÇİN ÇALDI
UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi
(UN Women), Dünya Borsalar Federasyonu (World Federation of Exchanges-WFE), Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu (Women in ETFs), Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (Sustainable Stock Exchanges Initiative-SSE) ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), 2015’te başlattıkları ortak girişimle farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin iş dünyası ve sürdürülebilir kalkınma için önemine dikkat çekmek amacıyla Mart ayının ilk haftası dünya borsalarının açılış veya kapanış Gong Törenlerinde “Eşitlik için Borsa Gongunun Çalınması” (“Ring the Bell for Equality”) adı altında etkinlikler yapılıyor. Sürdürülebilir Borsalar Girişimi’nin kurucu üyesi Borsa İstanbul, Türk iş dünyasının ve sermaye piyasalarının diğer aktörlerinin konuya dikkatini çekmek amacıyla düzenlenecek Gong Töreninin bu yıl da ev sahibi oldu. Tören, 8 Mart 2016 Salı günü, piyasaların açılış saati olan 09.15’te Borsa İstanbul Fuayesi’nde gerçekleştirildi.
 
WEPs'İN YENİ İMZACILARI DUYURULDU
BM Kadın Birimi’nin tüm BM üyesi devletlere toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hızlandırmaları, kadınların ve kız çocuklarının haklarını geliştirmeleri ve 2030’a kadar kadın-erkek eşitliğini tam olarak sağlamaları amacıyla yaptığı “Hedef 2030’a Kadar Cinsiyet Eşitliği: Harekete Geç” çağrısı kapsamında düzenlenen Gong Töreni’nin ardından Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles - WEPs) imza duyurusu ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
 
WEPS'İ İMZALAYANLARIN SAYISI 83'E YÜKSELDİ
Kadının Güçlenmesi Prensipleri
, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri. 2010 yılında UN Global Compact ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. WEPs bu kapsamda, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini talep ediyor. Bu girişime dünya çapında 1000’den  fazla işletme imza atarak dahil oldu. İmzacı kuruluş sayısı 83 olan Türkiye ise en fazla WEPs imzacısına sahip olan 4. ülke durumunda. 
 
Nur GER Kimdir?
 İstanbul'da doğdu. Orta eğitimine Galatasaray Lisesi’nde başlayan, son sınıfı AFS Bursu ile gittiği Amerika’nın Teksas Eyaleti Lamar Lisesi’nde okuyan Nur Ger, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Lisans diplomasını 1974-78 yılları arasında okuduğu Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden, yüksek lisansını ise aynı fakültenin Ekonomi ve Uluslararası Dış İlişkiler Bölümü’nden aldı.  Ger, ilk şirketi Birlik Ticaret’i 20 yaşında kurdu. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da yeni kurulan entegre tekstil şirketinin proje yöneticisi olarak görev aldı. 1983-86 yıllarında hazır giyim firmasında yönetici ve ortak pozisyonunda çalıştıktan sonra 1986 yılında halen yönetim kurulu başkanı olduğu hazır giyim imalat ve ihracat firması SUTEKS’i kurdu.Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD)’nin 1994-1996 döneminde yönetim kurulu başkanlığını yapan Ger, sivil toplum alanında etkin rol almaktadır. TESEV, KA-DER ve KAGİDER’in kurucu üyesi olan Ger, TÜSİAD Sosyal İşler Komisyonu’na bağlı olarak çalışan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu'nun başkanlığını yürütüyor.  
 
Dünya Gazetesi’nin ‘2000 Yılı Sektörün En Başarılı Kadınları Ödülü’, Milli Prodüktivite Merkezi’nin ‘2004 Yılının İş Kadını Ödülü’ ve Sabah Grubu Mimoza Dergisi’nin ‘Cumhuriyet’in 75. Yılında 75 Kadın Ödülü’ne sahiptir. Yurt içinde ve dışında pek çok konferans ve seminere konuşmacı olarak katılan Ger’in hayat hikâyesi 2001 yılında Hollanda Ulusal Televizyonu tarafından belgesel hale getirilmiştir.
 
Nur Ger tarafından kurulan SUTEKS, 2012 yılı Mart ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” Eşleştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği“ yarışmasında Orta Ölçekli İşletme kategorisindeki birincilik ödülünü aldı.
 
SUTEKS, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (UN WEPs) imzalayan ilk Türk KOBİ'sidir.
 
Nur Ger, SUTEKS’in insan odaklı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten kurumsal iş modeliyle 2013 yılında UN WEPs Girişimi tarafından Liderlik Onur Ödülü’ne layık görüldü.
 
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yürüttüğü aktif çalışmalar sebebiyle Nur Ger, 2016 yılından itibaren iki yıl süresince UN WEPs İş Dünyası Sözcüsü rolünü üstlenecektir.