SUTEKS Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger, bugün New York'taki Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri Yıllık Konferansı (WEPs Annual Event)’nın ana oturumuna özel konuşmacı olarak katılıyor. UN WEPs Liderlik Grubu’nda da yer alan Nur Ger'in tüm dünyadan gelecek üst düzey katılımcılara hitap edeceği konuşmasını Türkiye saatiyle 21.30’da
Avrupa saatiyle (CET) 20.30’da, ABD saatiyle  15.30’da linkten http://webtv.un.org canlı olarak izleyebilirsiniz.

New York'taki bu toplantı öncesinde Borsa İstanbul'daki kadın erkek eşitliği için gong törenine katılan Nur Ger, CNNTürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunmuştu. 
İşte Nur Ger’in yayında toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yaptığı açıklamalar;
ERKEKLERE TANINAN FIRSATLAR KADINLARA DA TANINMALI
“Toplumsal cinsiyet eşitliği bir toplumdaki kadınlara, erkeklere tanınan fırsatların aynısının iş hayatında ve hayatın her alanında tanınması demek. Eşitliğin sağlanması için iş dünyasına düşen görevler var. Bunun sözcülüğünü iş dünyası olarak almış bulunuyoruz.”
KADINLARA FIRSAT EŞİTLİĞİ VERİRSENİZ REFAHINIZ ARTAR
Diyoruzki iş insanlarına eğer kurumlarınızda kadınlara erkekler çalışanlarınız kadar fırsat eşitliği sağlarsanız göreceksiniz ki karlılığınız, refanız artacak. Dünyada görülmüşki kadın istihdamı 5 puan artarsa ülkenin gelişmişlik seviyesi yüzde 15 artıyor. Türkiye gelişmişlik sıralamasında 61.sıradayız. Oysa biz yukarılara taşımak istiyoruz. O zaman ne yapacağız toplumsal cinsiyet eşitliğini görünür ve var kılacağız.
CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN BÜTÜNCÜL POLİTİKALAR HAYATA GEÇMELİ

Bu anlamda Türkiye’nin karnesi oldukça düşük. Siyasete ve devlete çağrıda bulunuyorum; nasılki ekonomik endeksleri takip ediyoruz, Türkiye’nin raitinglerinin en önemli parametrelerinden bir tanesi toplumsal cinsiyet eşitliği. Biz 145 ülke arasında 130.sırada olmak istemiyoruz. En yüksek seviyelerde olmak istiyoruz. Bir an önce bütüncül politikaları hayata geçirin diyoruz. İş dünyasına lütfen biz iş insanları olarak bunun takipçisi olarak bunu iş yerlerimizde uygulayalım diyoruz.
YASAL DÜZENLEMELER, KOLAYLIKLAR SAĞLANMALI
Hedefimiz, eğer dünyanın en gelişmiş ekonomileri içine girmekse bu toplumsal cinsiyet eşitilğini sağlamadan olmaz. Yapmamız gereken kadınları öncelikle evden çıkartmak, onları çalışma hayatına katılacak becerileri kazandırmak ve anneliklerinin yanında bununla beraber aile ve iş dengesini götürebilmek için her türlü yasal düzenlemeleri ve kolaylıkları sağlamak. Benim de görevim iş dünyası sözcüsü olarak bunların takipçisi olmak. 
 

EŞİTLİK SADECE KADINLARIN DEĞİL TOPLUMUN MESELESİ

Erkekler neden sizin derneğinize katılmalı, onlara bir çağrıda bulunur musunuz?

Toplumsal cinsiyet eşitliği meselesi sadece kadınların meselesi değil. Toplumun her kesiminden insanı ilgilendiren bir konu. Ailede, ekonomide ve toplumda karar vericilerin yasa koyucuların ağırlıklı erkekler olmasından dolayı değişimin erkeklerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Tam eşitliğe inanan, hayatın her alanında erkeklere tanınan fırsatların tamamının kadınlara da tanınmasını isteyen erkekleri derneğimize bekliyoruz.

YANINDAYIZ Derneği, İlçelerin Cinsiyet Eşitsizliğinin Röntgenini Çekti

YANINDAYIZ Derneği'nin Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırladığı 'Türkiye’nin ilk İlçe Bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeks’i çarpıcı sonuçlar içeriyor. “Politik katılım ve karar alma”, “Eğitim”, “Ekonomik yaşam ve kaynaklara erişim” ile”Sağlık ve spor” olmak üzere dört ana kategoride, 27 alt göstergeye göre hazırlanan endeksin zirvesinde İzmir’in Karşıyaka ilçesi yer aldı. Endekste en düşük puan ise Şanlıurfa Akçakale’de kaydedildi.

HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

NUR GER İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Türkiye’de bir ilk: Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliği için 'Yanındayız' derneğini kurdu

Başkanlığını toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu Nur Ger’in yaptığı YANINDAYIZ Derneği’nin kurucu üyeleri arasında pek çok ünlü erkek iş insanı, sanatçı, gazeteci, hukukçu ve ekonomist bulunuyor. YANINDAYIZ Derneği, evrensel insan hakları anlayışıyla Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için zihniyet ve davranış değişikliğini yaratmayı hedefliyor.

HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

YANINDAYIZ Derneği; KadınErkekEşittirNokta!

Türkiye'de sanat ve iş dünyasından 40 erkeğin, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için kurduğu ‘YANINDAYIZ Derneği'nin, 24 Ekim 2019 tarihinde düzenleyeceği “KadınErkekEşittirNokta” konferansında, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekilecek. HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN