Koton'dan yapılan açıklamada Platin Dergisi’nin bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos ile birlikte gerçekleştirdiği Global 100 Endeksi’nde hazır giyim sektöründe dijitalleşmeye yaptığı yatırımlarla liderliğe Koton layık görüldü. Türkiye’yi global arenada temsil eden tanıtım ve yatırım şampiyonlarının belirlendiği endeks, bu yıl “Dijitalleşme” temasıyla gerçekleştirildi.

“Dijitalleşme tüm süreçlerimizin odağında”

Koton’un tüm iş süreçlerini daha ileriye taşıyabilmek için dijitalleşmeyi odağına aldığını söyleyen Koton CEO’su Dr. A. Bülent Sabuncu, Koton’u Global 100 sıralamasında sektör birinciliğine taşıyan yönetim vizyonunu şöyle açıkladı: “Platin 100 endeksinde hazır giyim sektöründe üçüncü kez lider olmak bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağı… 2019 yılında ve özellikle pandeminin de etkisiyle dijitalin güçlendiği 2020 yılında, dijitalleşme en önemli yatırım adımlarımızdan biri oldu ütünleşik CRM datası ile kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için teknolojinin sağlayabileceği tüm araçları kullanıyoruz. Diğer yandan, ticaretin ibresi online ve dijital satış tarafına yöneliyor. Biz de dünyanın pek çok ülkesinde gerek kendi sitemiz gerekse pazar yerleri vasıtasıyla ürünlerimizi satıyoruz. 2021 sonunda 39 ülkede online satış yapacağız. Endonezya’dan Nijerya’ya pek çok ülkede pazar yerlerinden talep alıyoruz. Bu ilginin altyapısı, müşterinin ihtiyaçlarını doğru okumayı sağlayan bütünleşik müşteri deneyimini iyi yönetmemizden geliyor.”

“Stratejimizi dijitalleşme, hız, sadeleşme ve verimlilik başlıklarında güncelledik”

Pandeminin getirdiği yeni ihtiyaçlar gereğince 2020 stratejilerini ve planlarını başta dijitalleşme olmak üzere, hız, sadeleşme ve verimlilik başlıklarında güncellediklerinin altını çizen Sabuncu, “Bu stratejilerin özünde müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetlerimizin hızlı adaptasyonu var. İnsan, zaman yönetimi ve iş yapma şekillerinin sadeleşerek verimli hale getirildiği ve işimize yeni teknolojileri dahil ettiğimiz bir yeni dönemi başlatmış olduk. Görüntü tanıma, machine learning ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak, Trend Management Tool adını verdiğimiz bir araç geliştirdik. Bu tool sayesinde müşterilerin beklentilerini ve hızlı değişen modayı anında algılayıp mağazalarımıza ve tüm satış kanallarımıza anında koyabiliyoruz. E-ticaret kanalında işler bu dönemde çok arttı. Artan taleple birlikte depo süreçlerinin sadeleşmesi ve hızlanması, sevkiyatların hızlanması ve artan maliyetleri müşterilerimize yansıtmamak adına yaptığımız çalışmalar, müşterinin istediği ürüne daha hızlı ulaşmasını sağlamak üzere mağaza stoklarının e-ticarete açılması gibi çok başlıkta projelerimizi hızlandırdık” dedi.