TOPLUMSAL cinsiyet eşitsizliğine yol açan her türlü etken ve önyargıyla mücadele etmek için kurulan YANINDAYIZ Derneği ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak için 24 Ekim 2019 tarihinde İstanbul’da Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda “KadınErkekEşittirNokta” temalı konferans düzenleyecek.

Ünlü oyuncu Mert Fırat ve Yekta Kopan’ın sunuculuğunu yapacağı konferansta toplumsal cinsiyet eşitliği, eşit eğitim imkanlarının sağlanması ve çocuk istismarının önlenmesi yönünde fark yaratan çalışmalara imza atan ve Malavi tarihinin ilk kadın kabile reisi Theresa Kachindamoto da konuşmacı olarak yer alacak.

Nur Ger: Kadın eşitliği için erkekler de mücadele etmeli

YANINDAYIZ Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger konferans ile ilgili şunları söyledi: “Günümüzde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ekonomi, siyaset, eğitim, sağlık gibi birçok alanda karşımıza çıkıyor. Ailede, ekonomide ve toplumda karar vericilerin, yasa koyucuların ağırlıklı erkek olmasından dolayı değişimin erkeklerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Tam eşitliğe ancak, meseleyi yaratan erkekleri de dahil ederek ulaşabiliriz. Bu eşitliği sağlamak sadece kadınların meselesi değildir. Toplumun diğer yarısını oluşturan erkeklerin de meselesi olmalı ve erkekler de kadınlarla toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için mücadele etmeli. Biz buna inanıyor ve bu yönde çalışıyoruz. Erkekleri hedef alarak, erkeklerle birlikte; başta kadına yönelik şiddetin sonlandırılması için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Konferans’ın amacı eğitim, sağlık, çalışma hayatı, ev emeğinde ortaklık gibi hayatın tüm alanlarında tam eşitliğin vurgulanması olacak.”

Kadının ekonomik, politik ve sosyal yaşamda hak ettiği yeri alması amacıyla düzenlenen konferans kapsamında gerçekleşecek Berber Dükkânı Sohbeti bölümünde, “Erkek terörüne karşı sıfır tolerans” konusu işlenecek. Konferansın Kadın Dostu Şirketler bölümünde ise Shell yetkilileri “Kadın Enerjisi Projesi”ni, Mey Diageo yetkilileri ise babalık izni uygulamasını anlatacak.

EŞİTLİK SADECE KADINLARIN DEĞİL TOPLUMUN MESELESİ

Erkekler neden sizin derneğinize katılmalı, onlara bir çağrıda bulunur musunuz?

Toplumsal cinsiyet eşitliği meselesi sadece kadınların meselesi değil. Toplumun her kesiminden insanı ilgilendiren bir konu. Ailede, ekonomide ve toplumda karar vericilerin yasa koyucuların ağırlıklı erkekler olmasından dolayı değişimin erkeklerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Tam eşitliğe inanan, hayatın her alanında erkeklere tanınan fırsatların tamamının kadınlara da tanınmasını isteyen erkekleri derneğimize bekliyoruz.

YANINDAYIZ Derneği, İlçelerin Cinsiyet Eşitsizliğinin Röntgenini Çekti

YANINDAYIZ Derneği'nin Kanada Büyükelçiliği ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırladığı 'Türkiye’nin ilk İlçe Bazında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeks’i çarpıcı sonuçlar içeriyor. “Politik katılım ve karar alma”, “Eğitim”, “Ekonomik yaşam ve kaynaklara erişim” ile”Sağlık ve spor” olmak üzere dört ana kategoride, 27 alt göstergeye göre hazırlanan endeksin zirvesinde İzmir’in Karşıyaka ilçesi yer aldı. Endekste en düşük puan ise Şanlıurfa Akçakale’de kaydedildi.

HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

NUR GER İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Türkiye’de bir ilk: Erkekler toplumsal cinsiyet eşitliği için 'Yanındayız' derneğini kurdu

Başkanlığını toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu Nur Ger’in yaptığı YANINDAYIZ Derneği’nin kurucu üyeleri arasında pek çok ünlü erkek iş insanı, sanatçı, gazeteci, hukukçu ve ekonomist bulunuyor. YANINDAYIZ Derneği, evrensel insan hakları anlayışıyla Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için zihniyet ve davranış değişikliğini yaratmayı hedefliyor.

HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

YANINDAYIZ Derneği; KadınErkekEşittirNokta!

Türkiye'de sanat ve iş dünyasından 40 erkeğin, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek için kurduğu ‘YANINDAYIZ Derneği'nin, 24 Ekim 2019 tarihinde düzenleyeceği “KadınErkekEşittirNokta” konferansında, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekilecek. HABERİ OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim