Kadın dostu uygulamalarla 'yok artık' dedirten banka

Bu hafta biz kadınları mutsuz eden pek çok istatistik önümüze dökülecek. Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 36. OECD ortalaması ise yüzde 63 ve ne yazık ki Türkiye bu oranla OECD ülkeleri arasında en sonda yer alıyor.
G20 ülkeleri arasında ise sondan ikinci sırada.
Son sırada Suudi Arabistan'ın olduğunu da belirteyim. Oysaki Türkiye işgücüne katılımda OECD ortalamasını yakalasa, 2025 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nı yüzde 20 yukarıya çıkaracak, McKinsey'in Diversity Matters araştırmasına göre, bu yaklaşık 250 milyar dolarlık bir artışa denk geliyor. Yani kadınlar çalıştıkça Türkiye kazanacak aslında.
Sözü daha da uzatabilirim ama gerek yok.
Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğu bir dünya için en iyisi size iyiuygulamalardan, içimizi açan güzel örneklerden söz etmek.
Çünkü iş hayatında daha çok kadını görmek, ancak somut adımlarla kadınların önünü açan, yaşadıkları sorunlarla yüzleşen iyi kadın ve erkek yöneticilerin desteğiyle mümkün.
Önceki gün ING Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Abay ile bir bankada kadın konusunda yaşanan olağanüstü dönüşümü konuştuk.
Gerçek bir kadın dostu genel müdür olan Pınar Abay'ın Kayseri'de başlayan hayat hikâyesi de oldukça ilginç. Ticaretin okumaya tercih edildiği bir şehirde annesinin desteğiyle okuyan ve tüm okulları dereceyle bitiren son derece başarılı bir genç kadın Abay. Biri 8, diğeri 12 yaşında iki de çocuk sahibi. Belli ki kendi hayatından da yola çıkarak kadının yükselmesinin önündeki engellerle savaşmanın yollarını çok daha iyi biliyor.
"Kıymetli bir koltuk boşaldığında, telefonlarım durmuyor.
Erkeklerin çoğu talip.
Bakıyorum kadınlar geride.
Bu kez ben telefon açıp, bu işi sen yapabilirsin deyip kadınları teşvik ediyorum" diyen bir genel müdür Abay.

Yazının devamı için BURAYA TIKLAYIN