Federal Almanya Cumhuriyeti Sayın Cumhurbaşkanı Frank - Walter Steinmeier tarafından ikiz kardeşler Güher & Süher Pekinel’e tevdi edilen Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı kendilerine, Sayın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht tarafından 18 Ocak 2021 tarihinde, Covid - 19 Kısıtlamaları nedeni ile Almanya‘da yapılamadığı için İstanbul Alman Başkonsolosluğu’nda gerçekleşen tören ve ödül seremonisi ile, Covid-19 düzenlemeleri doğrultusunda, sınırlı sayıda davetli eşliğinde takdim edildi. Başkonsolos Regenbrecht yaptığı açılış konuşmasında, Pekineller’in uluslararası çapta kendilerini kanıtlamış sanatçılar olmakla beraber, kurdukları 3 müzik eğitimi sisteminin önemini de vurguladı. Toplumsal faaliyetlerle her iki topluma yönelik olumlu katkılarda bulunarak, uzun yıllardır Türkiye ve Almanya arasında kültürel köprüler oluşturduklarını belirtti.

Olağanüstü şiirsel müzik anlayışları, özgün stilleri içinde mükemmeliyetçi yorumlarıyla, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel, bir imza olarak çaldıkları orkestralar, şefler, en prestijli konser salonları ve konser serileri, seçkin festivaller ve en önemli şirketlerle (Deutsche Grammophon, Warner Classics, CBS, Chandos, Arthaus , Unitel, vb..) albüm çalışmaları ile bugün dünyada, kariyer yapabilen az sayıda tanınmış ve saygın müzisyenlerin ayrıcalığını paylaşmaktadırlar.

Uluslararası köklü orkestralardan biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) daveti üzerine , dünyaca ünlü Mezzo TV’de de yayınlanan, geçtiğimiz ay halka açık olarak yeni salon açılış konserini de gerçekleştiren Güher-Süher Pekinel, kariyerleri boyunca pek çok sayıda birincilik, onur ödülü ve madalyaya layık görüldü.

Güher ve Süher Pekinel, 22 yaşından bu yana, eğitimlerini sürdürdükleri Almanyada göçmen sorunları ve sosyal problemlerin yaşandığı günlerden itibaren, daima Biz ne yapabiliriz?” sorusu ile hareket edip, o günlerde Goethe Üniversitesi’ndeki çalışma gruplarına, protestolara katılarak, Alman ve Türk kültürü içerisinde sosyal problemlere çözüm aradılar. Cevap: kendileri için birleştirici, iyileştirici ve paylaştırıcı gücüyle müzik oldu. Yaşlı bakım evlerinde, çocuk kreşlerinde , özel öğretim gören çocuklarla , toplantılarda daima müziğin olumlu etkisi ile, farklı düşüncelerin çatışmadan var olması, ahenk, uyum ve kültürlerin hoşgörü ile birlikte yaşaması için çalışmalarını sürdürdüler.

Dünyanın en saygın piyano virtüözleri arasında yerini alan, profesyonel kariyerlerinde sınır tanımayan uluslararası müzisyenler olarak klasik müzik dünyasına katkılarının yanı sıra, öğrencilik yıllarında filizlendirdikleri müzik eğitim sistemlerini çok uluslu vizyonları ile Türkiyede yeni bir yapı ve form çerçevesinde hayata geçirdiler.Bir toplumun her zaman ileriyi hedefleyerek kalkınması adına, mutlu ve dengeli, ayaklarının üzerine sağlam basan, her yönden kendi ile barışık ve global vizyona sahip bir nesil yetişmesi amacı ile sağlam temellere oturtarak kurdukları müzik eğitim sistemlerini Türkiyede 15 yılı aşkın süredir büyük bir heyecan ve adanmışlık ile devam ettiriyorlar.

Dünyada örnek, başarı ve sürdürülebilirliklerini kanıtlayan müzik eğitim sistemleri kültürler arasında kopmaz bağlar kurmaya yönelik ilkleri gerçekleştirerek, vizyoner bir ilham kaynağı olmaya da devam ediyorlar.

DSGM: Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler:

15 yıldır Güher & Süher Pekinel’in hayata geçirerek yürüttüğü „Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler“ Sistemi değişik enstrüman gruplarında tüm Türkiye’den seçilen sıra dışı ve olağanüstü genç yetenekleri, dünya standartlarında, kariyer yapabilmek ve rekabet edebilmek için destekliyor. 3 etaplı bir süreçte, sisteme baş vuran sıra dışı yetenekler seçilerek DSGM’ye dahil ediliyor.

Ebru Dorman'dan 25 Yıllık Kariyer Hikayesi... "Hayallerin Ötesi'nde Yaşamak" Ebru Dorman'dan 25 Yıllık Kariyer Hikayesi... "Hayallerin Ötesi'nde Yaşamak"

Gençlere başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Amerika’da , önemli müzisyenlerle eğitimlerini sürdürmek ve önemli uluslararası yarışmalarda yer almak üzere yaşam bursu ve kiralanan 17.-18. Yüzyıl enstrümanları ile enstrüman bursu sağlanıyor.

Bu bağlamda bugüne dek 17 uluslararası , en prestijli yarışmalarda birincilik kazanıldı. Türkiye'de müzik eğitimi ve Batı Müziği alanında kaybedilen jenerasyonların telafisini büyük bir hızla gerçekleştirmeye devam eden sistemin müzisyenleri dünyada önemli orkestralar ve şefler ile Türkiyede bir ilk olarak eğitimlerine paralel şekilde konserlerini sürdürmektedirler. Sistemin en büyük ayrıcalıklarından biri oda müziği konserleri organize ederek, müzisyenleri dinleyiciler ile de buluşturmaktır.

Güher & Süher Pekinel Anadolu Müzik Eğitimi: Eğitimin ana hedefi , Türkiyede müzik eğitiminin anaokulundan itibaren tekrar müfredata kazandırılarak ve okul öncesi eğitim ile başlayarak; sosyal zeka ve kabiliyetlerin de gelişmesini sağlamanın yanı sıra, en önemli müzik eğitimi pedagojilerini Anadolunun devlet okullarında çocuklara ulaştırabilmek. Lokal çok sesliliğe yer vererek aynı zamanda, sıra dışı yeteneklerin önceden keşfedilerek, doğru yönlendirilmesini sağlamak. Anadoluda Müzik öğretmenlerinin, bu eğitim yöntemini sürdürebilir şekilde devam ettirmesi adına bugüne dek Güher ve Süher Pekinel tarafından seçilen 6 öğretmen Mozarteum Universitesi Orff Enstitüsünde burslu olarak dil kursu ve yoğun bir eğitim aldılar . Türkiye’ye döndükten sonra Anadolu’nun çeşitli illerinde yüzlerce öğretmene ve ardından domino etkisi ile bugüne dek Anadoluda 450 bin çocuğa ulaştılar.

Tevitöl GSPekinel Müzik Bölümü: Türkiyenin her yerinden 3 etapta seçilerek, IQları 130un üzerinde üstün zekalı gençlerin öğrenim gördüğü bu kurumda, bu hassas zekaları Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü çerçevesinde, müzik disiplini ve nosyonları ile akademik kariyer ve üniversite hayatlarını ileride de destekleyecek, kendilerine geleceğin CEOları olarak hayatta sosyal anlamda da önemli kapılar açacak ve topluma kültürel açıdan sorumluluk projeleri ile katalizör olacak şekilde yetiştirmek bölümün ana hedefidir. Müzik tarihi, solfej, enstrüman, müzik teorisi gibi derslerle bölüm öğrencileri müzik ve genel anlamda sanata karşı uluslararası standartlarda bir eğitim almaktadırlar. Başarılarını kabul edildikleri Harvard, Princeton, Stanford gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde sürdürürken, ayrıca müzikle yakın ilişkilerini, üniversitelerin, koro, orkestra ve müzik kulüplerinde de devam ettirmektedirler.