Artık fiziksel, psikolojik, cinsel veya ekonomik olarak şiddete uğrayan kadınların internet ortamında hukuki destek alabilecekleri bir platform var. Adı "Kadın Hakları Bilgi Platformu"... Amerika'da Google'da çalışırken kadınların online dünyada hukuki destek alabilecekleri bir ortamın olmadığını fark eden Handan Uslu, 2018 yılında Kadın Hakları Bilgi Platformu'nu hayata geçirmeye karar verdi.  Platformda, şiddete uğrayan kadınların şikayetlerine yer verilirken bu şiddet karşısında ne yapabilecekleri konusunda kendilerine tavsiyelerde bulunuyor. Kadın Hakları Bilgi Platformu'nun gönüllü mühendis ve avukatları şiddete uğrayan kadın ne yapabilir sorusuna tek tek yanıt veriyor. 

Handan Uslu, 2012 yılında Koç Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği ve Ekonomi bölümlerinden çift anadal ile mezun oldu. Üniversite bünyesinde gönüllülükten öte bir sosyal etki vizyonu olmadığını farketti ve 2010 yılında halen aktif olan KUGlobalAid örgütünü kurup öğrencilerin sürdürülebilirlik, ekonomik kalkınma, kadınların güçlendirilmesi gibi alanlarda tecrübe kazanmasını sağladı. Bosna-Hersek, Tunus ve Doğu Anadolu’da projeler gerçekleştirdi. Daha sonra Washington DC’ye taşınarak, burada Georgetown Üniversitesi’nde İletişim, Kültür& Teknoloji alanında masterını tamamladı. Gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu Amerika’da Amerikan Türk Derneği Washington DC tarafından Genç Başaran ödülüne layık görüldü.

Amerika’da bulunduğu sırada Türk Amerikan Bilim İnsanları Derneği’nin Yönetici Direktörlüğü’nü üstlendi.

2017’de Google’dan iş teklifi almasıyla İrlanda’ya taşındı. Google bünyesinde cinsiyetçi içerikler, kullanıcı güvenliği gibi alanlarda çalıştı ve Google’ın Türkiye’de kullanıcılara şiddetsiz ve güvenli içerikler üretmesi için çalışmalar yaptı. İnternet ekosisteminde yardım çığlığında bulunan kadınlara online destek mekanizması olmadığını fark ederek, 2018’de Kadın Hakları Bilgi Platformu’nu kurdu.

Kadın Hakları Bilgi Platformu Kurucusu Handan Uslu, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtladı. 

HANDAN USLU KİMDİR?

Eğitim ve kariyeriniz nasıl ilerledi, (Nerede, kaç yılında doğdunuz, hangi okullarda eğitim aldınız?

1990 yılında İstanbul’da doğdum, Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı okuduktan sonra, Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Ekonomi bölümlerinden 2013 yılında çift anadal ile mezun oldum. Masterımı Amerika’da, Washington DC’de, Georgetown Üniversitesi’nin, İletişim, Kültür ve Teknoloji programında tamamladım. 2019 sonunda Türkiye’ye geri dönüş yaptım ve şu an İstanbul’da yaşıyorum.

GOOGLE'DA 3 YIL ÇALIŞTI

Kariyer yolculuğunuz nasıl ilerledi, yıllara göre hangi şirketlerde hangi görevlerde bulundunuz, şimdi hangi şirkette hangi pozisyonda çalışıyorsunuz. Hangi alanda uzmansınız, özellikleriniz neler, kısaca anlatır mısınız?

Kariyerimin her zaman 3 boyutu oldu: Teknoloji, Sosyal Etki ve Görsel Sanatlar. Üç alanda da kariyerimi ilerletiyorum. Odaklandığım işi, zamanın ruhuna göre değişiyor.

Google’daki kariyerime beni götüren yol henüz 16 yaşındayken başladı. Üniversite tercihleri yapmam gerekiyordu, ama yatakhanede internet olmadığı için araştırma yapamıyordum. Kiminle konuşsam, Makine Mühendisliği okumamam gerektiğini, çünkü sadece erkeklerin orada başarılı olduğunu söylüyordu. O zamanlar adını koyamadığım, ancak şu an adlandırabildiğim feminist bir refleksle, makine mühendisliğini seçtim. Georgetown’daki eğitimimden sonra, New York şehrindeki bir teknoloji firmasından iş teklifi alarak data stratejisti olarak teknoloji sektöründe kariyerime başladım. New York’ta 5 ay çalıştıktan sonra, Google’dan iş teklifi aldım ve İrlanda’ya taşındım.

Google’da 3 yıl boyunca mühendislik ve hukukun kesişme alanı olan Güven ve Güvenlik departmanında, Stratejist olarak çalıştım. Arama algoritmasının zaaflarını bulmak, yapay zeka etiği, Türk kullanıcıların güvenliği alanlarında birçok projede çalıştım. Şu an dijital danışmanlık ve ajans hizmetleri veren Pera Dijital firmasının sahibiyim. Firma bu sene kuruldu, ve 3 kişilik bir ekipten oluşuyor.

Teknoloji sektörüne, sivil toplum dünyasından geçtim diyebilirim. 2015-2016 yılları arasında Türk Amerikan Bilim İnsanları Derneği’nde Yönetici Direktörlük görevini üstlendim. Sivil toplumun benim için özel bir anlamı var. 20 yaşında iken, üniversite bünyesinde, sosyal etki odaklı çalışmaların gönüllülük ile sınırlı kaldığını fark etmiştim. 2010 yılında Koç Üniversitesi’nde KUGlobalAid uluslararası yardım programını kurdum.

Öğrencileri sürdürülebilirlik, sosyal etki ölçümlemesi gibi kavramlarla tanıştırdık. Program bünyesinde Bosna Hersek, Tunus ve Doğu Anadolu’da projeler gerçekleştirdik. Tabi projenin önemli bir vurgusu öğrenci yetiştirmek üzerineydi. Program onlarca genci sivil topluma sürükledi, ve onların sosyal etki yaratmak için kariyerlerine donanımlı olarak başlamalarını sağladı. Koç Üniversitesi’nde bir öğrenci klubünden, sertifika programına evrilen tek yapı oldu.

Görsel sanatlar her zaman hayatımda vardı. Uzun yıllar fotoğrafçılıkla ilgilenip, irili ufaklı sergilere katılmıştım. 2017’de, iki ay boyunca İrlanda’daki Çizim Atölyesi’ne gittim. Samuel Horler’in kurduğu atölye, klasik çizim ve resim öğreten Avrupa’daki nadir kurumlardan biri. Samuel daha sonra beni özel öğrencisi olarak aldı, ve 2019’da 2 ay boyunca atölyesinde çizim eğitimi verdi. Resim, profesyonel olarak hayatımda, ve bu alanda da kariyerimi ilerletiyorum.

HAK SAVUNUCULUĞU EMEK İSTİYOR

Platformu kurmaya hangi yıl, nasıl karar verdiniz? Şirketi kurarken hangi çekinceleri, zorlukları yaşadınız, nasıl başa çıktınız?

Kadın Hakları Bilgi Platformu'nun altında yatan dijital hak savunuculuğu vizyonu, ilk 2015’te aklıma düştü. Beyninizde bir vizyon belirdiğinde, en başta çok muğlaktır. O vizyona dokunmanız, o fikirin neden heyecan verici olduğunu somutlaştırmanız gerekir. Hayalinizi elle tutulur hale getirmelisiniz ve somut hedefler koymalısınız. Bu şekilde vizyonumu uzun süre yoğurdum, ona yatırım yaptım ve Google’da üzerinde çalıştığım projeleri bu vizyona göre seçtim.

Hak savunuculuğu, emek isteyen bir iş. Şiddet ile bu kadar içiçe bir projede olmak psikolojik dayanıklılık gerektiriyor. Bunun dışında avukatlar, sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlarla etkili bir iletişim kurmak gerekiyor. İnsanları, görüşleriniz ve söyleminizle heyecanlandırabiliyor olmalısınız.

Bu zorlukları, doğru bilgiye ulaşarak, tecrübe edinerek, ve katmanlı düşünerek adım adım aşıyoruz. Kurumsal ve sivil toplumdaki tecrübelerim bu alanda bana yol gösteriyor. Tecrübem yeterli olmadığında, mentörlerime danışıyorum.

ÜÇ BİNDEN FAZLA KADIN

HUKUKİ BİLGİ ALDI

Platformda tam olarak hangi hizmetleri veriyorsunuz? Nasıl bir fark yaratıyorsunuz?  

Kadın Hakları Bilgi Platformu dijital hak savunuculuğu odaklı, mühendis ve avukatlardan oluşan bir hak bilgilendirme platformu. 2018 yılında, internette hak araması yapan kadınların ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. Her ay 300’den fazla kadın, web sitemizden şiddet hakkında bilgi alıyor. Kocam beni dövüyor, erkek kardeşim beni dövdü, kocam zorla ilişkiye giriyor, kocam bağırıyor, zorla evlendiriliyorum gibi, şiddet gören kadınların internet aramalarında ulaşacakları içeriği oluşturup, arama motoru optimizasyonunu gerçekleştirip, onlar henüz bir kuruma başvurmadan onlara yönlendirme sağlamış oluyoruz.

En çok bize ulaşılan 5 konu, zorla evlilik durumunda yapılması gerekenler, abisi tarafından şiddet gören kadınların sorgulaması, kardeşi tarafından şiddet gören kadınların sorgulaması, duygusal şiddet gören kadınların belirtileri yazıp bize ulaşması ve son olarak kocası tarafından fiziksel şiddet gören kadınların bize ulaşması. Avukatların bu sorular için oluşturduğu içerikte, kadınlara hakları sindirilebilir hap bilgi olarak anlatılıyor ve gerekli hukuki yönlendirmeler yapılıyor. Hedefimiz, oluşumun dijital etkisini olabildiğince arttırmak. Şu ana kadar, 3000’den fazla kadın websitemize ulaşarak hukuki bilgi aldı.

GÜÇLÜ DURUŞUMUZ CADILIK OLARAK ALGILANIR

Bir kadın olarak sizin gözlemleriniz deneyimleriniz neler, kadınlar iş hayatında hangi engellerle karşılaşıyor? Birkaç maddeyle sıralar mısınız? Tanık olduğunuz veya yaşadığınız enterasan durumlar var mı?

Kadın olarak hayata geride başlarız, özgüven ve başarı bize yakıştırılmaz, dış görünüşünüz yüzünden yargılanırız, güçlü duruşumuz cadılık olarak yaftalanır. İş hayatı, gerçek hayatın bir uzantısıdır, ve ayrımcılık buraya da taşar. Başka bir dijital ajans sahibinden, müşterisi artık benimle çalışmayı tercih ettiği için küfürler yediğim dahi oldu. Bir kadının iş hayatında bir erkeği mağlup etmesi, bazı erkeklerin kırılgan egolarına dokunabiliyor. Böyle durumlarda hiçbir tedirginliğim olmuyor, dimdik ayakta durabiliyorum. Bunlar başarının küçük bedelleri.

KADINLAR MENTORLARA DANIŞMAKDAN ÇEKİNMESİN

Girişimci olmak isteyen kadınlara tavsiyeleriniz neler olur?

Türkiye’de maalesef, kelli felli bir erkek olma, bazı çevrelerde sizi daha sözü dinlenebilir yapıyor. Girişimci olmak için öncelikle, kadınların iç seslerine ve sağduyularına güvenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bunu çok geç başardım, zaman zaman zorlandığım da oluyor.

Ek olarak, kadınların mentörlere danışmaktan çekinmemesi lazım. Etrafınızdaki, sosyal ağlarınızdaki kadınlar, bulundukları konumlara tesadüfen gelmediler. Bilgilerini paylaşmaktan genelde memnun oluyorlar. Çekinmeyin, ve ulaşabildiğiniz kadınlara profesyonelce ulaşıp, kariyeriniz ile ilgili soruları sorun.

ŞİRKETLER EŞİTLİK İÇİN ADIM ATMALI

Kadın istihdamında daha fazla kadının yer alması için kadınlara ve erkeklere bir çağrıda bulunur musunuz?

Kadın istihdamı, kadın erkek eşitsizliğinin temelinde yatan yapısal bir problem ve çözülmesi kadının özgürlüğü için elzem. Burada bahsettiğim özgürlük, çok somut: Erkekten şiddet gördüğü vakit kadının kapıyı çekip kendine hayat kurabilme özgürlüğü. Kadınların istihdama katılması için her ne kadar devletin adımlar atması gerekse de, işverenlerin ve işletmelerin kendi bünyelerinde atabilecekleri çok adım var. Bir işletme sahibinin, şirket yönetiminde ve elemanları arasında 50-50 oranla kadın erkek oranı hedeflemesi iyi bir başlangıç. Aynı işi yapan erkek ve kadınların, aynı maaşı alıp almadıkları üzerine de analiz yapıp, bir haksızlık var ise düzeltilmesi gerekir. Kadına şiddet, iş yerinde taciz gibi konularda eğitimler verilmesi gerekir. Bu bahsettiklerim üzerine onlarca ekleme yapabiliriz.

KENDİNİZİ ÇOK YÖNLÜ GELİŞTİRİN

Başka kadınların öğrenmesi, rehber olması için yaptığınız işle ilgili, uzmanlığınız olduğu konuda püf noktalarını paylaşır mısınız?

Dijital strateji ve data alanlarında kariyer yapmak isteyen kadınlara tavsiyem, teknik bilgilerini belli bir sosyo-politik arka plan dahilinde işlemeleri. Data ile ilgilenmek, sadece rakamları düzenlemek değil. Aynı zamanda datayı, konteksti dahilinde okuyabilmeyi gerektiriyor. Bu şekilde yetkinlikler kazandığınızda, datadan hikaye oluşturma becerisi kazanıyorsunuz. Özellikle Google, Facebook gibi büyük teknoloji firmalarında çalışmak isteyen kadınların, kendilerini çok yönlü olarak geliştirmesi gerekmekte.

Handan Uslu ile yaptığımız video röportajı izlemek için buraya tıklayın.

..

...

İŞTE KADINLAR'IN YENİ MARKASI SOSSE BOX İLE TANIŞTINIZ MI?

SOSSE BOX TAKI DÜZENLEME SAKLAMA KUTUSU OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Deri takı kutusu fermuarlı çanta organizer ile takı düzenlemek, organize etmek, yanınızda taşımak artık çok kolay..

Trendyol'dan satın almak için linke tıklayın. https://www.trendyol.com/magaza/sosse...

Tatil veya iş seyahatlerinizde en sevdikleriniz küpe, yüzük, kolye veya saat ... Altın, gümüş, pırlanta veya bijuteri... En sevdiğiniz takınız ne olursa olsun Sosse Box takı organizer kutusu ile yanınızda taşıyabilirsiniz. Takı için üretilen bölmeli takı kutusu tamamen el yapımı özelliği ve ince işçiliği ile dikkat çekiyor. İzlemek için BURAYA TIKLAYIN

.

Takı çantasının alt kısmındaki çoklu bölmeli bölümler farklı seçenekler sunuyor. Rulo sünger b küpelerinizi ve yüzüklerinizi yerleştirebilirsiniz. 4 bölmeli kısımda ise yine küpe, kolye, bilezik veya yüzüklerinize yer var. Çıkarılabilir bölücüler sayesinde bu kısma bilezik ve künyelerinizi rahatça koyabilirsiniz.

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

.

.

Küçük siyah parça ise küpeleriniz için fazladan depolama imkanı sağlıyor. Geniş ara kapak bol alanlı bir küpe düzenleyici. Küpeleriniz için bol bol yer var. Takı küpe kutusunun kolayca kapanabilmesi için küpelerinizi kapağın üst kısmına yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Küpelerinizi taktıktan sonra kapağı, kolyelerin bulunduğu üst kapağa sağ ve sol köşelerinden bastırarak yerleştirin.

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

.

.

Kutunun kapağındaki bölüm ise kolyelik - kolye organizeri Kolyelerinizi yerleştirebilir, zincirlerinizi özel kese kısmında düzenleyebilirsiniz. Kolye düzenleyici takı kutusu ile kolyeleriniz güvende. Takı düzenleyici çata kutu aynı zamanda harika bir dolap için düzenleyici işlevine sahip. Çekmece içi düzenleyici olarak da kullanabilirsiniz.

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

.

Takı mücevher çantasını isterseniz makyaj organizeri - makyaj çantası olarak da kullanabilirsiniz. Alt kısımdaki bölmeli kısma ruj, allık, göz farı gibi makyaj malzemelerinizi koyabilirsiniz.

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

.

Takı kutusu veya takı çantası aynı zamanda hediyelik bir alternatif. Yani hem sizin hem de sevdikleriniz için oldukça şık bir hediye aynı zamanda. Doğum günü hediyesi, yılbaşı hediyesi, Sevgililer Günü veya Anneler Günü için göz alıcı bir hediye.

DETAYLAR

Kutu Ebatı:

En 21.5 cm

Boy 16.5 cm

Yükseklik 5.5 cm

Malzeme: Dışı Vegan Suni Deri - İçi Krem Renginde Kadife Kuyumcu Kumaşı

Renk: Dışı Siyah - İçi Krem

Trendyol'dan satın almak için BURAYA TIKLAYIN

....

İŞTE KADINLAR'I DESTEKLEMEK İSTERSENİZ EĞER YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLABİLİR VİDEOLARI BEĞENİP PAYLAŞABİLİRSİNİZ

.

Boyner'den Çok Çarpıcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Filmi

Boyner'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyasında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya dikkat çekerek, kadına yönelik şiddet uygulayanlara ceza indirimi verilmemesi isteniyor. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadınların Emeği Platformu, Kendi İşini Kuran Kadınlara Ücretsiz Destek Veriyor

İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Selen Kocabaş,"Çocukla Birlikte İş Hayatına Ara Verip Dönmüyoruz, Bu Ciddi Problem"

Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş, "İş hayatına kadınların katılımı yüzde 38. İlk adım evlilik, ikinci en önemli adım çocuk; çocukla birlikte iş hayatına ara verip geri dönmüyoruz. Bu ciddi problem. Halbuki erkeklerin istihdama katlımı %74’lerde. Ülkemiz sürüdürülebilir zeminde ilerleyip değer üretecekse ancak %38 ‘leri erkekler seviyelerine yaklaşacak hedefler koymakla olacak."

ÖZEL RÖPORTAJIMIZI OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN

.

Başak İlhan'dan, Amerika'ya İhracat Yapmak İsteyenler İçin ROAD Akademi

Seri internet girişimcisi ve e-ticaret uzmanı Başak İlhan, Amerikaya ihracat nasıl yapılır merak edenler için Road Akademi'yi kurdu. E-ticaret nasıl yapılır tüm ayrıntılarıyla öğretilen Road Akademi'deki online eğitimlerde ihtiyaç duyulan tüm bilgiler aktarılıyor. Haberi okumak için buraya tıklayın.

.

.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Başarılı iş kadını Note Cosmetics Genel Müdürü Beril Koparal, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği'nin yönetiminde yer alan iş kadınlarıyla yola çıktıkları Lotus Kadınları Platformu'nu neden kurduklarını ve projelerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın.

.

Sevgilin seni az mı çok mu seviyor? Çok mu kıskanç? O zaman şimdi izlemek için BURAYA tıkla

Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın

.

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın.

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

.

.

.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

.

.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın

Girişimci İş Kadınları Derneği YK Başkanı Ayferi Tuğcu - Projeler - Girişimci Kadın Sorunları - Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

İZİKAD - İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İşte Kadınlar'a hayatını, İZİKAD'ın projelerini ve çalışan kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

.

E Ticaret Uzmanı Kadın Girişimci Başak İlhan ile Girişimcilik Hikayesi, E-ticaret Nasıl Yapılır, E-ticaret fikirleri izlemek için buraya tıklayın.

.

.

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

.

.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, derneğin kadınları güçlendirmek için gerçeklleştirdirgi projeleri ve girişimci kadınların sorunlarını İşte Kadınlar'a anlattı. İzlemek için buraya tıklayın


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu (TMK) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda UNESCO TMK Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Başkanı olan Zeynep Karahan Uslu, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtladı. Videoyu izlemek için buraya tıklayın