Türkiye zeytinyağı ihracatında ilk dört ülke arasında olmasına rağmen, ihracat değeri öncü ülke olan İspanya’nın yaklaşık beşte biri kadar ihracat gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı raporlarına göre Türkiye'den ihraç edilen yağın küçük bir oranı dış piyasada ambalajlı olarak satılıyor. Bu nedenle ihracatın markalı ürünlerle ve tanıtımları yapılarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bunu yapabildiğimiz takdirde İspanya'ya ciddi bir rakip olabiliriz.

İşte bu hedefi gerçekleştirmede geçtiğimiz günlerde önemli bir adım atıldı ve yeni bir zeytin markası doğdu. Adı Bi'Zeytin... Gemlik tipi zeytinlerden, temiz gıda yöntemleriyle üretilen Bi'Zeytin'i kuransa aralarında başarılı 3 kadının da - Ömür Tekeli, Yaprak Yapsan, Emel Karaca-  olduğu Konsensus Gıda. 

İşte Kadınlar olarak girişimcilik yolculuklarını ve yeni markalarını Dr. Ömür Tekeli ve Yaprak Yapsan ile konuştuk.  

.

.

 

.

.

Önce Sizi tanımak isteriz, Ömür Tekeli Kimdir? Yaprak Yapsan Kimdir? Emel Karaca Kimdir?

Dr.Ömür Tekeli : 43 yaşındayım. Adana doğumluyum. Adana koleji ve sonrasında Özel Adana Fen lisesinden mezun oldum. Aynı yıl girdiğim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldum. Sağlık Bakanlığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık eğitimimi tamamlayarak 2009 yılında Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıklar) uzmanı oldum. Bekarım, evliliğe karşıyım. Koşulsuz sevgilere inanıyorum.

.

.

Yaprak Yapsan : 1972 Ankara doğumluyum. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik, Viyana Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Siyaset Bilimi, New Castle Üniversitesi’nde Dijital Marka Yönetimi eğitimleri aldım.

.

.

.

Emel Karaca: 2 kız annesiyim. Muhasebe ve finans dalında çalıştım. Artık çiftçi kadın girişimci diyebiliriz.

.

.

.

Kariyer yolculuğunuz nasıl ilerledi?

Dr. Ömür Tekeli : Asistanlığımda gönüllü olarak ustalarımın yanında gözlem, yardım ve uygulamalarda görev alarak dermatoloji bilgilerimle birleştirdim; estetik onarımları lazerler, dolgular ile ‘nasıl düzeltirim’i mutfağında öğrenmeye başladım. Okmeydanı Hastanesi’nde dermatoloji ihtisasımı tamamladıktan sonra Tokat’ın Turhal ilçesinde mecburi hizmetimi yaptım. Özel kliniklerde çalıştım, lazere çok meraklıydım, kendi üzerimde denemeler yapma konusunda da cesaretliydim. Kendi özgüvenimi kazanma yolculuğumda da bu uygulamaların çok faydası oldu. Benzer yolculukları olan insanlara dokunmak, hayatlarını değiştirebilmek beni çok etkiledi. Hayatımın faydacılık üzerine kurulu olduğu gerçeği ile tanıştım. Estetik uygulamalar konusunda eğitmen olmama kadar giden deneyim paylaşmayı çok önemsediğim bir sürecim oldu.

Ta ki bir virüs insanlığa ve bana bazı temel değerleri hatırlatana kadar... 2020 de yeni öncelikler belirledim ve yalnız olmadığımı gördüm.

Yaprak Yapsan : Uzun yıllar kurumsal hayatta önemli şirketlerde, mutfaktan yöneticiliğe dek pek çok pozisyonda görev yaptım. Küresel dünyanın yaşanılan anını yönetebilmek, gerekli değişimlere ayak uydurabilmek için önce insana yatırım yapılması gerektiği bilinciyle çalışmalarımı bu alana yönlendirdim ve 2010 yılında Idecon Idea&Congress’i kurdum. Bilgi temelli toplumlarda iletişimin gücünün, teknolojiden geçen şeması içinde, verilerin toplanması, yorumlanması, teknoloji okuryazarlığı, dijital mecraların stratejik kullanımı konusunun farkındalığı ile çeşitli sektörlerde pek çok önemli markanın ve liderin danışmanlığını yapan Idecon Idea&Congress Kurucusu olarak, eğitim, moderasyon ve konuşma programlarında da bu becerilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları ele alıyorum. Aynı zamanda Konsensus Gıda Turizm ve Ticaret Ltd. Şti.’nin de kurucu ortağıyım.

Emel Karaca: Kariyerim, Bi’Zeytin’i kurana dek, kurumsal hayatın ve şehir hayatının gerektirdiği şekilde ilerledi.

.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, "Pandemide e-Gönüllük Hareketini Başlattık, 1000 Başvuru Aldık" SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, "Pandemide e-Gönüllük Hareketini Başlattık, 1000 Başvuru Aldık"

.

.

.

Şirketinizin adı nedir, kendi işinizi kurmaya hangi yıl, nasıl karar verdiniz?

Dr. Ömür Tekeli : Konsensus Gıda Turizm ve Ticaret Ltd. Şti.’ni 2 yıl önce projelendirmeye başladık ve 2020 yılının son yarısında e-ticaret sitesinin açılış lansmanı ile hayata geçirdik.

Şirketimizi karantinadan çıkar çıkmaz hızlandırma kararı verdik. Bağışıklığımızı korumanın en iyi yolunun sağlıklı beslenmeden geçtiğine inanan altı arkadaştık. Yediğimizi, içtiğimizi, adımlarımızı, sporumuzu, uykumuzu ince ince hesaplayarak yaşayan biz 3 kadın ekibin lokomotifi olduk. Kontrolcülüğümüz, mükemmelliyetçiliğimiz ve görmeden inanmayan yapılarımız nedeniyle temel gıdalarımız ve geleceğimiz için harekete geçmeye karar verdik. Tedarik zincirinde sürdürülebilir, kadın erkek eşit ücretlendirilmeye önem veren prensiplerimizin hakim olduğu hayalini kurduğumuz bir tarım ve üretim yolculuğunun belirleyicilerinden biri olalım istedik. Bu iyilik hareketine başka insanlar da katılsın ve hatta o kadar çoğalalım ki tarımın içine asla bir kurnazlık karışamasın arzusundayız.

Yaprak Yapsan : 2 yıl boyunca, uzun süren çalışmalarımız sonucunda geçtiğimiz yılın son aylarında Bi’Zeytin ailesi olarak yola çıktık. Edremit’teki kendi bahçemizin zeytinlerini üreterek çıktığımız bu yolda, gelenekseli ön plana alarak fakat gelişmiş teknolojik üretimi de ihmal etmeyerek ürünlerimizi tüketicimizle buluşturuyoruz. Çevremize karşı sorumluluklarımızı unutmayarak, geleceği ve doğal kaynaklarımızı koruyarak, üstün düzey çevre bilinci ile hareket ediyoruz.

Emel Karaca: Şirketimizin adı Konsensus Gıda Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. Biz yıllardır sağlıklı gıdalar tüketiyoruz, özellikle doğru beslenmenin sağlığımızla direkt ilişkili olduğunu öğrendikten sonra bu durum benim için daha önemli hale geldi. Çünkü son yıllarda oldukça yaygınlaşan kronik rahatsızlıklar; şeker, tansiyon, kalp, tiroid gibi otoimmün sistemi rahatsızlıkları gibi; aslında yediklerimiz neticesinde oluşuyor. Sağlıklı beslenme bilincini herkese aşılamak için faydaları saymakla bitmeyen ölümsüzlük simgesi zeytinyağıyla işe başlamaya karar verdim.

.

.

 

.

.

AİLE BAHÇESİNDEN MARKAYA

Bizeytin, ortaklığınız nasıl ortaya çıktı, hikayeniz ne zaman ve neden başladı, kimlerle yola çıktınız?

Dr. Ömür Tekeli : Bi’Zeytin’in ilk tohumları 15-20 yıl önce aile bahçesine zeytin fidanlarının dikilmesiyle atıldı. Fidanlar büyüdü, gelişti, ağaç oldu. Hatta mahsulleri toplandı, sıkıldı ve bizler her yıl o saf zeytinyağını sevdiklerimizle birlikte afiyetle tükettik. Biz, yıllarca kurumsal hayatın kazanımlarıyla hayatına devam eden altı yol arkadaşı el ele vererek tecrübe ve birikimimizi Bi’Zeytin’e aktarmaya karar verdik. Biz üç kadın bu projenin lokomotifi olduk. Uzun süredir hep aklımızda olan, hayalimizde kurduğumuz, fikrimizde büyüttüğümüz Bi’Zeytin’i 2 yıl önce projelendirmeye başladık ve 2020 yılının son yarısında e-ticaret sitesinin açılış lansmanı ile hayata geçirdik.

Yaprak Yapsan : Bi’Zeytin yeni heyecanımız, yeni bebeğimiz. Bi’Zeytin’in ilk tohumları 15-20 yıl önce aile bahçesine zeytin fidanlarının dikilmesiyle atıldı. Fidanlar büyüdü, gelişti, ağaç oldu. Hatta mahsulleri toplandı, sıkıldı ve bizler her yıl o saf zeytinyağını sevdiklerimizle birlikte afiyetle tükettik. Biz, yıllarca kurumsal hayatın kazanımlarıyla hayatına devam eden altı yol arkadaşı el ele vererek tecrübe ve birikimimizi Bi’Zeytin’e aktarmaya karar verdik. Bi'Zeytin için İda Dağı (Kazdağları), Madra Dağları ve Edremit Körfezi ile çevrelenmiş, zeytin yetiştiriciliği için en uygun klimalardan biri olan Edremit’teki kendi bahçemizde ve komşu bahçelerden kaliteli zeytinleri alarak butik zeytinyağı üretimi yapıyoruz.

Emel Karaca: Bu işe gönül vermiş 6 arkadaş çok hevesli bir şekilde bir süredir araştırmalar, toplantılar yapıyorduk. Nihayet Eylül 2020’de şirketimizi kurduk ve 14 Aralık’ta da fiilen satışa başladık.

.

.

.

.

SOĞUK SIKIM TEKNİĞİ KULLANIYORUZ

Bizeytin'in özelliği nedir, neden bu ürüne ihtiyaç var, nasıl bir fark yaratıyor?

Dr. Ömür Tekeli : Kanıta dayalı bir zeytincilik anlayışı uygulamaya çalışıyoruz. Ziraat mühendisi ile ilerliyor en iyi ürün alan ülkelerdeki çalışmaları baz alıyoruz.

Her yıl Eylül-Ekim aylarında, planlanan zamanda erken hasat yaparak zeytinyağı içerisindeki şifalı besin öğelerinden en yüksek oranda faydalanılması için zeytinlerimizi ağaçlarımızın dallarına zarar vermeden, sırıklarla dövmeden, özel aletlerle sarsarak, yere serilen ağların üzerine düşürerek teker teker elle topluyoruz. Toplanan Bi’Zeytinleri kasalara koyarak, hızlıca anlaşmalı zeytinyağı fabrikasına naklediyor ve vakit geçirmeden, zeytinyağının yüksek kalitesini ve düşük asit oranını korumak için aynı gün sıkılmalarını sağlıyoruz. Son teknoloji kontinü tesislerde, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan 25 derecenin altında) derecede ‘Soğuk Sıkım’ teknikleri kullanarak zeytinlerimizi zeytinyağına dönüştürüyor, bu şekilde ısı ile bozulan faydalı bileşenlerin bir kayba uğramadan zeytinyağı içerisinde kalmasını sağlıyoruz. Ayrıca bir filtreleme işlemi yapmadan, yağın kendine has aromasını koruyoruz. Şu an kendi tesisimiz yok, anlaşmalı zeytinyağı fabrikasında sıkım yaptırıyoruz. Bi’Zeytinyağımızı, hava ile teması engelleyen ve sağlıklı muhafaza etmeyi sağlayan krom-çelik Inoks tanklarda depoluyor, gerekli test ve kalite kontrolleri yapıldıktan sonra, başka hiçbir işlem ve katkı ilavesi yapılmadan “Türk Gıda Kodeksi şartlarına uygun olarak ambalajlayarak sizlerin sofralarına ulaştırıyoruz.

Ağaçtaki gelişiminden, toplanmasına, işlenmesine kadar, tüm işlemlerin nasıl yapıldığını bildiğimiz hilesiz, olması gerektiği gibi zeytinyağı üreten üreticileri ailemize kattık.

Yok olmak üzere olan taş değirmenleri bulduk ve üretimlerimizi oralarda da yaptırdık. Yitip gitmelerine izin vermeyeceğiz.

Yaprak Yapsan : Bi’Zeytin’in en önemli farkı, hasat yönteminden şişelenmesine, etiketlenmesinden paketlenmesine kadar her aşaması titizlikle elde yapılması. Bi’Zeytin, doğal tarım prensipleri ile katkısız, iyi ve temiz gıda yöntemleri ile uzmanlar denetiminde butik olarak üretiliyor.

Emel Karaca: Bu mucizevi yağdan herkesin faydalanabilmesi için tamamen doğal olarak yetiştirdiğimiz zeytinlerimizi en yüksek faydayı sağlaması için erken hasat edip uygun koşullarda sıkarak tüketiciyle buluşturuyoruz.

.

.

.

.

İHRACAT BAĞLANTISINA BAŞLADIK

Piyasaya çıktığı günden bu yana nasıl bir gelişim izledi, Bizeytin'in hedefi ne, neler yapmak istiyorsunuz?

Dr. Ömür Tekeli : 2 yıldır dostlarımızla, aile yakınlarımızla, çalışma arkadaşlarımızla zeytinyağımızı birlikte tadımlıyorduk. Bu işin ne kadar önemli olduğunu ulaşabildiğimiz herkese anlatmalıyız dedik.

Elbette hedeflerimiz arasında yurt dışına açılmak da var. Yurt dışına Un’Oliva olarak açılacağız. Bu doğrultuda girişimlerimize ve ihracat bağlantılarımıza şimdiden başladık.

Yaprak Yapsan : Bi’Zeytin lansmanı çok kısa süre önce yapılmış olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Sağlıklı ve doğal olana duyulan ihtiyaç Bi’Zeytin’i farklı ve özel kıldı. E-ticaret sitemiz üzerinden, Whatsapp sipariş hattımız ve sosyal medya hesaplarımızdan tüketiciye ulaşıyoruz.

Hedeflerimiz arasında, bu konuyu bir bütünsel sağlık işletmesine dönüştürme ve “iyi yaşam” kurgusu altında konumlayacağımız restaurant, butik otel ve sağlık turizmi markası haline getirmek de var. Un’Oliva markasıyla yurt dışına açılmak ve lezzetimizi ödüllerle tescillendirmek de var. Bu doğrultuda girişimlerimizi de başlattık. Ayrıca kullanıcılardan gelen taleplere göre ürün gamımızı çeşitlendirmeyi de hedefliyoruz.

Emel Karaca: En büyük gelişim Bi’Zeytin’i kurup ürünlerimizi müşteriyle buluşturmaktı. Hedeflerimiz arasında kapasitemizi arttırıp, Türk zeytinyağını yurtdışında tanıtmak ve tüketicilere ulaştırmak var.

.

.

.

ZEYTİNCİLİKTE HAK ETTİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ

Türkiye'de zeytincilik sektörü ne durumda, hangi sorunlar yaşanıyor, neler yapılmalı?

Dr. Ömür Tekeli : Zeytincilik sektörünün ülkemizde olması gerektiği önemde ve değerde olmadığını düşünüyorum. Ağaç sayımız son yıllarda artıyor ama ağaç başı verimimiz diğer zeytin üreten ülkelere göre çok düşük. Dolayısıyla zeytinliklerimize iyi bakıp verimi yükseltirsek zeytincilik sektörünün de olması gerektiği büyüklüğe ve ekonomide olması gereken öneme ulaşacağını düşünüyorum.

Yaprak Yapsan : Zeytin ve zeytinyağı doğanın en büyük mucizelerinden biri olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda da Türkiye'nin tarımsal kalkınmasında stratejik öneme sahip. Ülkemiz gerek ağaç sayısı gerekse zeytin üretimi bakımından dünyada üst sıralarda yer alıyor. 320 bin zeytin üreticisi aile var örneğin, bu hiç azımsanacak bir rakam değil. Zeytin ve zeytinyağı üretiminden ülke ekonomisine ciddi ölçüde katma değer sağlanıyor. Bu bakımdan üretici desteklerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum.

Zeytin ihracatında da İspanya, Yunanistan ve Fas’tan sonra dördüncü sıradayız. Zeytinyağı ihracatında ise ülkemiz maalesef altıncı sırada. Hak ettiğimiz bir sıralama olmadığını düşünüyoruz.

Zeytinyağının öncelikli kullanımı mutfak. Her türlü sıcak ve soğuk yemeklerde, salatalarda ve kızartmalarda kullanıldığı gibi şampuan, sabun, bakım kremi, maske, duş jeli gibi ürünlerle kozmetik sektöründe hatırı sayılır bir yere sahip. Ancak doğa koşullarındaki olumsuzluklar zeytin ve zeytinyağı arzını dalgalandırıyor. Bununla birlikte standart dışı üretim yapan firmaların sıkı bir şekilde denetlenmesi sağlık ve kalitenin korunması açısından önem teşkil ediyor.

.

 

.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SORUNLARI

FİNANSA ERİŞİM - BİLGİ EKSİKLİĞİ

Şirketi kurarken hangi çekinceleri, zorlukları yaşadınız, nasıl başa çıktınız?

Dr. Ömür Tekeli : Hiçbir yardım almadık. Gözü kara üç kadın olarak bu projemizi hayattaki beklentilerimizin üzerinde tutuyoruz. Kendi birikimimiz ve yıllarca eteğimizde biriktirdiğimiz sağlıklı beslenmeye dair mottolarımızı, Türkiye’de ve dünyadaki tarım anlayışına dair idealist bakış açılarımızı birleştirerek kurduk şirketimizi.

Yaprak Yapsan : Yıllar içinde gelişen tecrübelerimizle hiç hibe, kredi veya yatırımcı desteği almadan ortaklarımızla birlikte gözümüzü karartıp kurduk markamızı. Birikimlerimizi, çevresel sorumluluklarımızı ve sağlıklı beslenmeye olan hassasiyetimizi birleştirip markamızı heyecanla büyütmek için çok heyecan duyuyoruz.

.

.

KADINLARIN SORUNU SAYMAKLA BİTMEZ

Bir kadın olarak sizin gözlemleriniz deneyimleriniz neler, kadınlar iş hayatında hangi engellerle karşılaşıyor?

Dr. Ömür Tekeli : Tüm çalışma alanlarında olduğu gibi belirgin bir erkek egemenliği var. Günümüzde erkek ağırlıklı üretim yapan endüstrilere kadınlar dahil olduğunda verimlilik yüzde 3-25 oranında artıyor. Bugün şunu net bir şekilde biliyoruz ki, daha fazla eşitlik, daha çok verimlilik demektir.

Hasat zamanında zeytinlikte çalışan teyzelerin erkeklerden % 40 daha az kazandığını öğrendim. Bu durum bizi çok üzdü. Adaleti sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya and içtik.

Yaprak Yapsan : Kadın olarak değil de iş insanları olarak karşılaşılan sorunlar diyelim Ama çözümlerinin kadınların titiz, sonuç odaklı, detaylara hakim yapılarıyla daha kolayca çözebildiklerine inandığım pek çok engel mevcut. O kadar çok var ki, bu röportajın süresi yetmez bir seri yapmak gerekebilir.

Emel Karaca: En büyük arzum daha çok kadın girişimciyi aramızda görmek. Ben şahsen hiçbir engelle karşılaşmadığım gibi çevremdeki herkes tarafından desteklendim.

.

.

KADINLAR KENDİNE İNANMALI

Girişimci olmak isteyen kadınlar hangi engellerle karşılaşıyor, onlara tavsiyeleriniz neler olur?

Dr. Ömür Tekeli : En büyük engel çevredekilerin olumsuzlamaları ve tarımda teşviğin olmayışı. Çiftçi küsmüş. Kadınların küçük de olsa bir toprak parçasını sahiplenmesi ve tarıma bir ucundan dokunması gerektiğine inanıyorum. Dokunuşlarının finansal odaklı değil de yetiştirdikleri yeni nesillerin sağlığına odaklı ve hassasiyetlerle dolu olarak belirleneceğine inanıyorum.

Yaprak Yapsan : Sadece kendilerine ve yapabileceklerine inanmaları, çalışkan olmaları ve çoklu düşünme becerisi ile iyi bir network çalışmasını kendilerine düstur edinmeliler naçizane. Çünkü ben şansa değil, çalışmaya inanan biri olarak, “Haydi Yaprak, daha yolun başındasın, seni çok çalışmak kurtarır” diyorum, tüm kadın girişimcilere de öneririm, sevgilerimle.

Emel Karaca: Girişimci olmak isteyen herkese en önemli tavsiyem kararlı olmak. Daha sonra hedefler koyup uygulamak ve çok çalışmak. Engeller aşılmak için vardır.

Berrin Tansel ile yaptığımız video röportajı izlemek için linke tıklayın.

Özyeğin Üniversitesi'nde Türk Edebiyatı derslerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet ve edebiyat, feminist teori

üzerine seçmeli dersler veren Senem Timuroğlu, "Kanatlanmış Kadınlar" adlı kitabını İşte Kadınlar'ın youtube kanalında anlattı. İzlemek için buraya tıklayın.

Melsa Ararat hayat hikayesini ve kadın sorunlarını, yönetim kurullarında kadınlar konularını Video röportajımızda anlattı. Youtube kanalımızda yayında. İzlemek için buraya tıklayın. 

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için buraya tıklayın

.

.

AmpUp- Kamu Politikaları Uzmanı ve Kaliforniya Üniversitesi - Berkeley / Sürdürülebilir Ulaşım Araştırma Merkezi Araştırmacı Şebnem Tuğçe Pala, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtladı. İzlemek için buraya tıklayın.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SORUNLARINI SAYA SAYA BİTİREMEDİM

videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

  

VİDEOLARI İZLEMEK VE ABONE OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

.

İŞ KADINLARI VE GİRİŞİMCİ KADINLARLA YAPTIĞIMIIZ ÖZEL RÖPORTAJLARI İZLEMEK İSTERSENİZ YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLAMAYI UNUTMAYIN.

Hem Büyüklere Hem Küçüklere Masallar - Tülay Şubatlı

İzlemek için buraya tıklayın


Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın.

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın.

Kadın girişimci Gülderen İnal, üst düzey yöneticiyken kendi işini kurdu. İzlemek için buraya tıklayın

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için buraya tıklayın


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın

Videoyu izlemek için buraya tıklayın

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SORUNLARINI SAYA SAYA BİTİREMEDİM

videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.

  1. Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtlayarak TurkishWIN ve BinYaprak hakkında bilgiler paylaşarak, projelerini anlattı, kadın sorunlarına değinerek çözüm önerilerini sundu. Videoyu izlemek için buraya tıklayın

Zeynep Karahan Uslu - İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Kadınlar Olarak Meydan Okuyoruz, Biz Varız - Videoyu izlemek için buraya tıklayın

Şanlıurfa'nın İlk Kadın Girişimcisi İş Kadını Cevahir Asuman Yazmacı Başarı Hikayesini Anlattı. İzlemek için buraya tıklayın

Kendi İşini Kuran Kadınlar - Tanay Akgün annesi Bilge Akgün ile Akıllı Tarım Makinası Üretti. İzlemek için buraya tıklayın

Filiz Garip, Rahmi Koç 2019 Bilim Madalyası'na Layık Görüldü - Hayatı, İklim Göçü, Suriyeli Kadınlar / İzlemek için buraya tıklayın 

.

Dr. Şebnem Özdemir, WhatsApp Sözleşmesi Nedir? İzlemek için buraya tıklayın 

Uzay Kimya Kurucusu Sevda Arıkan Başarı Hikayesini Anlattı. İzlemek için buraya tıklayın 

Nil Keskin Keleş - Kitap - Kadınlığına Sahip Çık- Kadın Olmak İzlemek için buraya tıklayın 

.

Burcu Kösem/ Başarılı bir iş kadını olmak için ne yapmak gerekir? İzlemek için buraya tıklayın