Suriyeli mültecilerle birlikte nüfusu 2 milyon olan Gaziantep, 50 yıllık su sorununu çözüyor. Şehrin su ihtiyacı 3 kaynaktan; Kartalkaya Barajı, Mizmilli ve su kuyularından karşılanıyor. Gaziantep'in en büyük su ihtiyacı ise Kartalkaya'dan getiriliyor ve Türkiye'nin en büyük su deposu olan Başpınar'da Organize Sanayideki depoda bekletilip şehre veriliyor. Ancak suyun 120 kilometreden şehre getirilebilmesi için enerji maliyetlerini çok artırdığından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2014 yerel seçimlerinde “İçmesuyu Temin Projesi”ni yapacakları konusunda söz vermişti.
Fatma Şahin, Kasım ayında yaptığı açıklamada "Bu şehir 2 milyon, yüzde 20 mülteci var bu şehir Türkiye de ki en kurak bölgedir. Yarın bu şehrin su ihtiyacı ile ilgili çok ciddi sorunla karşı karşıya kalama durumumuz var. Derhal bizim Düzbağ Barajını hayata geçirmemiz gerektiğini' bütün ilgililerle konuştuk. Yaklaşık 3 hafta içerisinde YPK kararını Başbakanımızın imzasıyla aldık. Bu gördüğünüz yatırımın bedeli 1,5 katrilyon çok ciddi bir yatırım. Regülatör sistemiyle Kartalkaya'ya 120 kilometrelik hattın 50 kilometresine boruyu bağladığımız zaman anında şehrin su kalitesi yükselecek. Yüzde 25 az maliyetle şehrimize su gelecek. Böylece 2030- 2040'a kadar, bu şehrin su ihtiyacını gidermiş olacağız”demişti.
Hızla yol alınan projede artık sona yaklaşılıyor çünkü Göksu Havzası’na dayalı Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı. Düzbağ projesi, İstanbul Melen Projesi'nden sonra Türkiye'nin en büyük içme suyu temini projesi olma özelliği taşıyor.
Önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanacak olan içmesuyu projesinde artık çalışmalara geçiliyor. Böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yerel seçimler öncesi vermiş olduğu en büyük projesi olan Düzbağ Projesi hayata geçirilmeye başlandı.
İçmesuyu projesinin Gazianteplilere hayırlı olmasını dileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Proje kapsamında 100 km’den fazla 2 bin 600 mm çapında çelik boru döşenecek, regülatör ve tünel yapıları bulunuyor. İnşaat çalışmaları 2017 ve 2018 yıllarında yoğun bir şekilde devam edecek. 2019 yılına kadar Göksu Havzası’nın suyunun Gazianteple buluşması için gerekli bütün adımlar kararlılıkla atılacak."dedi.
“Düzbağ İnşaat İhalesine” Türkiye’de içmesuyu alanında en büyük firmaların katıldığını ve çalışmaları yakından takip edeceklerini söyleyen Fatma Şahin, projede kendilerine yardımcı olan başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçen tüm DSİ ve GASKİ çalışanlarına teşekkür ederek şöyle konuştu; "Altyapı alanındaki müjdelere devam edeceğiz. Gaziantep’te 1.000.000 eşdeğer nüfusa hitap edecek İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi de Şubat 2017’de GASKİ Genel Müdürlüğünce yapılacak."