Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri, kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden birisi. Boyner Grup, prensiplerin Türkiye’den ilk imzacıları arasında yer alıyor. Her yıl Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen WEP Yıllık Toplantılarında tüm dünyadan kadınları ekonomik, siyasal ve toplumsal alanlarda güçlendiren örnek projelere de yer veriliyor.
İYİ İŞLER DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR
“Boyner Grup olarak kadın – erkek eşitliğinin tesisi için, kadın girişimcilerin güçlenmesi ve ekonomiye daha fazla katılımı için atılan her adım çok değerli olduğuna inanıyoruz” diyen Boyner Grup İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu şöyle konuştu;” İyi İşler gibi etki alanının genişlemesi çok muhtemel olan projelerin Birleşmiş Milletler seviyesinde anlatılması Türkiye’de ve tüm dünyada benzer projelerin gelişmesi için de örnek oluyor. “İyi İşler” gibi programların çoğalmasıyla kadın işletme sahipleri stratejik iş ortağı olarak güçleniyor, sosyal ve ekonomik sistemin içerisindeki konumlarını sağlamlaştırıyor ve özgüvenlerinin yanısıra iş kapasitelerini de artırma fırsatı buluyor. Onların iş ortağı olan büyük firmalar da sürdürülebilir işbirliklerine imza atmış oluyor.”
İYİ İŞLERİN KATKISINI ÖLÇÜMLÜYORUZ
İyi İşler Programını tamamlayan kadınlarla yaptıkları birebir görüşmelerde programın etkililiğini de ölçtüklerini belirten Türkmenoğlu, programın 2015 ve 2016 yılında kadın iş sahiplerinin işlerine katkısını da hem yaratılan ekonomik değer hem de üretim kapasiteleri bağlamlarında ölçtüklerini BM’deki toplantı ile projenin etkilerini anlatıp ve daha çok kadına ulaşmak için örnek olmak adına projeyi uluslararası arenaya taşıdıklarını söyledi.