TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner tarafından 4 yıl önce başlatılan ve gençlerde girişimlilik farkındalığı yaratmak için düzenlenen Bu Gençlikte İŞ Var yarışması bu yıl kendi rekorunu kırdı. Tam 3 bin195 üniversite öğrencisinin iş fikirleriyle katıldığı yarışmada ekipler kıyasıya yarıştı. Finale kalan ekipler TÜSİAD üyelerinden oluşan mentorları ile gece gündüz çalıştı. Sonunda beklenen gün gelip çattı. Sabancı Centar’da 5 Mayıs 2016 Perşembe günü yapılan törende finale kalan 5 ekip, son hazırlıklarını yaptı, heyecan içinde jüri karşısında ter dökeceği anı bekledi.

SYMES: HEM GİRİŞİMCİLİK RUHUNA SAHİPLER HEM DE SOSYAL BİLİNÇLERİ YÜKSEK
Onlar sahneye çıkmak için hazırlanırken TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, hem onlara hem de tüm ülke gençlerine hitaben bir konuşma yaptı. TÜSİAD olarak, Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’yla girişimci gençlere iş fikirlerini hayata geçirmelerini kolaylaştıracak kapıları açmayı hedeflediklerini belirten Başaran-Symes, nasıl bir gençlik görmek istediklerini ise şu sözlerle ifade etti; “ Girişimcilerin kurduğu bir kurum olarak girişimcilik ruhunu gençlerimize aşılamak ve girişimciliği bir kariyer hedefi olarak benimsemelerini sağlamak istiyoruz. Biz onlara bilgi aktarırken, onlardan da pek çok konuda bilgi alabiliyoruz. Gençlerin bakış açıları, yeni dönemin ihtiyaçları ve beklentileri adına biz iş insanlarına ışık tutuyor. Bununla beraber yarışma kapsamında karşılaştığımız iş fikirleri yalnızca gelir elde etme hedefli değil, pek çok sosyal proje başvurusu da aldık. Bu durum gençlerimizin girişimcilik ruhuna sahip olmalarının yanı sıra sosyal bilinçlerinin de yüksek olduğuna işaret ediyor.”
GÜLER SABANCI:HER BİRİNİZ GİRİŞİMCİ POTANSİYELİNE SAHİPSİNİZ
Finalist jürisinde olan ancak törene katılamayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı bir video mesajıyla gençlere seslendi;”Ödül töreninde sizlerle birlikte olup o yoğun, güçlü enerjinizi hissedemediğim için çok üzgünüm. O nedenle poje değerlendiremelerimi tamamladıktan sonra sizlere bu video aracılığıyla seslenmek istedim. Bu bir yarışma olarak tanımlansa da aslında bunun çok ötesine geçerek genç girişimci adaylarına müthiş bir eğitim ve kariyer şansı sunuyor. İlerlemenin yolu yeni fikirlere açık olmaktan, yeni fikirlerin yeşerebileceği bir iklimi yaratmaktan geçiyor. İşte TÜSİAD bunu yapıyor.  İncelediğim projeler siz gençlerin bizlerden öğrenecekleri kadar, bizlerin de sizlerden öğreneceklerimiz olduğunu bir kez daha ispatladı bana. Her biriniz girişimci potansiyele sahipsiniz. Bu yarışma fırsat verildiğinde her birinizin neler yapacağının bir kanıtı oldu. Bugün kaybeden olmayacak."
5 FİNALİST 5 DAKİKADA PROJESİNİ ANLATTI
Daha sonra Yarışmada 7 aylık süreçte neler yaşandığı bir tanıtım videosuyla sunuldu. Ve ardından beklenen an geldi. Finale kalan 5 ekip, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ve Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras’tan oluşan final jürisinin karşısına geçti. Sahneye çıkan ilk ekip oluşturdukları mobil platformla otizm eğitimini herkese ulaştırmaya çalışan OTSİMO oldu. Gürallar Yön.Kur.Bşk. Vekili ve  TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat’ın rehberlik ettiği OTSİMO’dan Hasan Zafer Elcik, sunumuna otizmli kardeşinin videsonu göstererek başladı. Kardeşinin konuşamadığını, tek başına dışarı çıkamadığını ama tabletlerle oynayabildiğini, ipadlere 50 dakikadan fazla odaklanabildiğini anlattı. Otizmin tıbbi çözümü olmadığını, tek çözümün erken ve yoğun eğitim gerektiğini ancak eğitimin çok pahalı olduğunu, çocukların yüzde 95’nin eğitimden mahrum kaldığına dikkat çeken Elcik şunları söyledi; “Amacımız otizm eğitimini herkese ulaştırmak. Biz OTSİMO 2 ayrı mobil uygulamadan oluşan bir platform ve ücretsiz. Büyük butonlarla eğlenceli bir uygulama ile çocukları eğitmeyi amaçlıyoruz. Buradan elde ettiğimiz datayı ailelerle paylaşıyoruz. Aileler çocuklarının raporlarına göre iyiye gidip gitmediklerini görebiliyor. Aileleri de eğimeyi amaçlıyoruz. İki yıl yoğun eğtim alan çocukların devlet okullarına gidebildiği görülmüş. Bu dünyaya dünyaya taşınabilir. Bizce eğitim ücretsiz olmalı. Ailelere döndüğümüz raporları aylık 15 TL ile abonelik olarak paylaşıyoruz.”


Daha sonra sırasıyla diğer ekipler de sunumlarını gerçekleştirdiler.

Jüri üyeleri özel odada yarışmada ilk 3’e girecek ekipleri belirlemeye çalışırken, ekiplere 2 ay boyunca rehberlik yapan Erol Bilecik, Ali Koç, Erkut Yücaoğlu, Cem Boyner adına İdil Türkmenoğlu, Esin Güral Argat sahnede yerlerini aldılar. Murat Özyeğin’in moderatörlüğünde rehberler neler yaşadıklarını anlattı. Erol Bilecik ‘Ben gençlerden elektriği aldım. Pazartesi saat 8’de sizinle toplantı yapacağız dedim. İsterseniz 7.30’da yapabiliriz dediler. Çok keyifli bir yolculuk oldu. Hayata dokunmalarını sağlamış olduk. Bizler de çok şey öğrendik. Onlar sayesinde gençleştim” dedi.
Erkut Yücaoğlu ise “Ben de heyecanla çalıştım. İlk iki toplantıda ben daha çok öğrendim. Daha sonra yavaş yavaş onlar benden bir şeyler kapmaya başladılar. Aramızda bir bağ oluştu. Heyecanlarının bana da sıçradığını gördüler“dedi.Esin Güral Argat “Benim için en heyecanlı an eşleşme süreciydi. Eşleştiğim ekibin projesini duyunca çok heyecanlandık ve bu ekiple çalışalım dedik. İnandık projeye. Çalışma döneminde ise bilmediğimiz bir dünyaya girdik. Otimz dünyası vardı. Gerçekliği nedir içine girdik, ihtiyaçları hissettik. İhtiyaçlar neticesinde projeler gelişiyor. Kullanıcıyla iletişim, pazarlama, dağıtım, iş planı konusunda destek olunması gerektiğini hissettik. Bu konularda destek vermeye çalıştık. Kullanıcı başına ne maliyetleri olacak şimdi biliyorlar. Çok büyük keyif aldım. Çok şey öğrendik birlikte.”dedi.

ALİ KOÇ: ARKADAŞLAR GERÇEK BİR BULUŞ YAPTILAR

Ve bir başka rehber Ali Koç ise şunları söyledi; “Kısa bir süre önce bir Hintli girişimci çift geldi. Birkaç proje getirdiler. 1.3 milyarın 360 milyonu Hindistan’da. İnsanların önceliği evde ışık olması değil, en yakın köye gidip telefonlarını şarj edebilmek. Hava sıcak, fan, televizyon, ampul olsun değil çünkü 30 Dolara telefon alınabiliyormuş. Bu kişiler şarj servisi veriyorlar dediler. Sonra bizim arkadaşlar bir proje seçecekseniz bu projeyi seçin. İkinci önceliğimiz Anadolu’dan bir ekible eşleşmek istiyorduk. Kabına sığmayan, komik bir adam. Keyifli bir süreç oldu. Zaman da aldı. Elazığ’dan 8-10 defa gidip geldiler, üniversitede kaldılar. Herhalde Türkiye’deki girişimcilerin en eksik yanı patent konusu. Süreç uzun, pahalı, zaman ayırmak gerekiyor, bir de şöyle bir düşünce var patent alırsam takip ederler şeklinde. Arkadaşlar gerçek bir buluş yaptılar. Arkadaşların bulduğu elektrik konusu inotatif bir buluş. En önemli tılsım kalıpların küçültülebilmesi ve güç verebilmesi. Henüz cep telefonunu şarj edemiyoruz. Bu proje geliştirilebilirse büyük bir fark yaratacaktır. Biz çok şey öğrendik; bir tanesi üniversitelern imkanların ne kadar kısıtlı olduğunu gördük. Her fikre açık olmak lazım. Bu jenerasyonun da kurumsallaşabilmesi gerekiyor.”

İDİL TÜRKMENOĞLU: ÜNİVERSİTELER İŞ HAYATINDAN KOPUK
Bir diğer rehber Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner adına törene katılan İdil Türkmenoğlu ise şöyle konuştu; “Mentilerimizle skype ve maili kullandık. Hakikaten sonuç önemli değil ama nakit akış tablosunu kendi kendine yapmayı öğrmenmesi önemli. Profesyonel ile amatör yaklaşım çatışmalarını zaman zaman yaşadık. İletişim usulü açısından da usül mentorluğu yapılmış oldu. Bizim çok önem verdiğmiz şeylerden birisi ise, üniversiteler iş hayatından oldukça kopuk. Hele tasarımda okumuş çocukların tasarım piyasası konusundaki bilgisizlik düzeyi bizi çok şaşırttı. Her iki tarafı da geliştiren bir süreç oldu. Bunun sosyal etki analizini de ölçmeye devam etmemiz lazım.”
MURAT ÖZYEĞİN: HAVALİMANINA ARABAYLA GİTMEK BİZİ BOZAR DEDİLER
Murat Özyeğin de ekibin Kayseri’den geldiğini belirterek bir anekdotunu anlattı; “ Arkadaşlarımız iki kere geldiler. İlk gelişlerinde uçak biletlerini aldık, geldiler. Toplantımız bitti. Sizi arkadaşlar havalimanına götürsün dedim. Bana döndüler, sorun var.  Noldu dedim. Bizi bozar bu şoför. Havalimanına metrobüsle dönelim. Çünkü iki kişi için koca araba, o kadar egzos salınımı yazık günah bir araba istemiyoruz dediler. Benim adıma güzel bir öğretiydi bu. Sürdürülebiir noktasında ne kadar bilinçli bir gençliğin geliyor olduğunu paylaşmak istedim.”
Yarışma için en çok başvuru çıkaran ilk 3 üniversitenin alınan ilk üç üniversitenin; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi rektörlerine plaket sunuldu.
 
OTSİMO 1'İNCİ, MC365 2'İNCİ VE NUYAP 3'ÜNCÜ OLDU
Sonunda beklenen an geldi. Yarışmanın 3’cüsü NUYAP oldu. Alkışlar arasında göz yaşları içinde gelen ekip üyeleri 25 bin TL’lik ödül çekini aldı. Yarışmanın ikincisi ise MC365 ekibi oldu, jürinin tek tek tebrik ettiği ekip 50 bin TL’lik ödül çeki ile poz verdi. Ve kalplerin yerinden çıkacakmış gibi çarptığı an. Yarışmanın birincisini TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes açıkladı. Zarfı açan Symes,  OTSİMO ekibinin 1’inci olduğunu açıkladı. Alkışlarla sahneye gelen ekip 75 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.Bu Gençlikte İŞ Var Yarışması'nda dereceye giren ekipler ve projeleri şöyle;
 
Birincilik ödülü kazanan proje:
Ekip adı     : OTSİMO
Proje Adı   : OTSİMO
Ekip üyeleri        : Hasan Zafer Elcik, Sercan Değirmenci, Can Dörtkardeşler 
Rehber      : Gürallar Yön.Kur.Bşk. Vekili ve  TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat
İş Fikri: Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır.. The Autism Society’nin verilerine göre, dünya üzerinde otizmli sayısı toplam nüfusun %1,5’ine tekabül etmekte ve bu rakam tüm kanser türlerindeki hastaların üç katından daha fazladır. Otizmin neden kaynaklandığı bilinmemektedir. Bu nedenle tıbbi çözümü yoktur. Otizmin bugün için kabul edilen en önemli tedavi aracı, erken ve yoğun eğitimdir. Dünyada ve Türkiye’de otizm tanısı olan çocuklar yeterli eğitim alamamaktadırlar. Bunun başlıca sebepleri; “Otizm eğitiminin çok pahalı olması,  Devlet desteğinin ve otizm okullarının yetersiz kalması ve Özel eğitmen ve yetişmiş kişilerin (dil, davranış terapisti vb.) azlığı”dır.
Çözüm otizm eğitimini tablet bilgisayarlar üzerinden mobil olarak vermektir. Otsimo, otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve bu çocukların ailelerine büyük veri analizine dayalı kontrol imkanı sunan mobil bir platformdur. Otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlar.
Otsimo, “Otsimo Çocuk” ve “Otsimo Aile” olmak üzere iki ayrı mobil uygulamadan oluşur. Çocuklar için ücretsiz eğitim. Otsimodaki eğitsel oyunlar tamamen ücretsiz olarak indirilip kullanılabilir. Otizm eğitiminin pahalı olması sorununu çözmektedir. Veliler için ulaşılabilir fiyatlandırma. Otsimo’da eğitim tamamen ücretsizken ailelere verilen raporlar aylık abonelik sistemiyle ücretlendirilir. Kendi kendine uygulanabilir. Çocuklar öğretmene ve başlarında biri durmasına gerek kalmadan eğitsel oyunları kendileri oynayıp öğrenebilir. Mobil: Bu sayede herhangi bir yerde fiziki şartlara (okula veya özel bir odaya) ihtiyaç duymadan eğitim sürdürülebilir kılınmıştır. Otizmli çocuklar eğitime ortalama 5-15 dakika arasında odaklanabilirken, tablet kullanırken bu süre 45-50 dakikaya kadar çıkabilmektedir.
 
İkincilik ödülü kazanan proje:
Ekip adı     : MC365
Proje Adı   : Platin Grubu Metallerinin Saflaştırılması
Ekip Üyeleri        : Mert Zerin, Furkan Demirkıran, Cem Özer, Eda Özlem, Çağrı Eyüboğlu
Rehber      : MAP/TURKUAZ GROUP Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Erkut Yücaoğlu
İş Fikri        : MC365 platin grubu metallerinin (PGM) geri dönüşümü ve saflaştırılmasına yönelik bir projedir. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak PGM kullanım alanı yaygınlaşmakta ancak değerli metallerin rezervleri hızla azalmaktadır. ABD’li ünlü yatırım bankası Goldman Sachs’ın yayınladığı bir rapora göre, 20 yıl içerisinde altın ve gümüş, 40 yıl içerisinde ise platin metali rezervleri tükenecektir. Bu yüzden bu değerli metallerin atıklardan geri kazanımı ve rafinasyonu kritik önem taşımaktadır. Türkiye’de soy metal ihtiva eden atıkların geri dönüşümü tam olarak yapılamamaktadır. Her yıl ülkemizden 100 milyon dolar değerinde PGM atığı saflaştırılmak üzere yurt dışına gönderilmektedir. MC365 projesi bu metallerin Türkiye içerisinde geri dönüşümüne ve saflaştırılmasına odaklanmıştır. MC365 araştırma ekibinin iki yıldır yürüttükleri çalışmalar sayesinde, platin içeren çeşitli atıklardan %99.99 saflıkta PGM kazanımı sağlanmıştır. Proje kapsamında ayrıca bu saf metallerden katma değerli ürün olan kaplama solüsyonları üretimi de gerçekleştirilmektedir. Projenin nihai amacı MC 365 Metal Rafineri A.Ş’nin kurularak iş fikrinin ticarileştirilmesidir.
 
Üçüncülük ödülü kazanan proje:
Ekip adı     : NUYAP
Proje Adı   : Sen Fısılda Dünya Duysun
Ekip üyeleri        : Yağmur Boğa, Nurdan Boğa
Rehber      : Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner

İş Fikri        : NUYAP genç tasarımcılar ve tasarımlarını kadın giyim markalarıyla buluşturmayı planlayan Türkiye’deki ilk ve tek online platformdur. NUYAP her kesiminden insanı tasarım eğitimi alıp almamalarını ya da üniversite mezunu olup olmamalarını önemsemeden tasarımcı olarak bünyesine kabul etmektedir. Tasarımcılar NUYAP’ın internet sitesine ücretsiz üye olup, çizimlerini ve özgeçmişlerini yüklerler. Bu sayede dosyalarında bekleyen çizimleri, numune dahi üretmeden markaların beğenisine sunabilirler. Siteye yıllık aidatı yükleyerek üye olan önce yerli daha sonra yabancı markalar ve kendi koleksiyonlarını oluşturmak isteyen tedarikçiler, bu tasarımlar arasından beğendiklerini satın alıp kendi markalarında satışa sunabilirler. Aynı zamanda kendi kadrolarına katmak istedikleri tasarımcılarla anlaşıp, markalarına tasarımcı transferi yapabilirler. NUYAP sayesinde markalar fast fashion akımına daha hızlı ayak uydurup, özgün tasarım ve tasarımcılara fahiş fiyatlar ödemeden kavuşabilirler. Proje dahilinde online platformun yanı sıra önce İstanbul, Ankara ve İzmir’de, sonrasında ise seçilecek pilot şehirlerde temelleri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü MIT’de atılan Moda Fab-Lab’ları kurulması planlanmaktadır. Fab-Lab denilen bu atölyelerde insanlar çizim yapmak için gerekli olan materyalleri ücretsiz şekilde bulucak, daha sonra yaptıkları çizimleri NUYAP aracılığıyla markalara satabileceklerdir. Yılın belli periyodlarında ise bu Fab-Lab’larda ücretsiz ve ücretli tasarımcılık dersleri verilecektir. 

  

PWN İstanbul(Profesyonel İş Kadınları Derneği)Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Olsun - Projeler - İş Kadını Sorunlarını anlattı.. 

İzlemek için buraya tıklayın. Kanalımıza abone olmayı, videoları beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın!

.

Kadın Girişimci Beril Turhan, Kombucha markasını nasıl kurdu, sermayesi ne kadardı? Video röportajımızda her şeyi anlattı. İzlemek için buraya tıklayın

.

.

Şanlıurfa'nın İlk Kadın Girişimcisi İş Kadını Cevahir Asuman Yazmacı,  Başarı Hikayesini Youtube Kanalımızda Anlattı. Videoyu izlemek için buraya tıklayın.

..

VİDEOLARI İZLEMEK VE ABONE OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ 

.

İŞ KADINLARI VE GİRİŞİMCİ KADINLARLA YAPTIĞIMIZ ÖZEL RÖPORTAJLARI İZLEMEK İSTERSENİZ YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN.

Hem Büyüklere Hem Küçüklere Masallar - Tülay Şubatlı

İzlemek için buraya tıklayın


Başarılı İş Kadını Mehtap Yıldız - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile özel röportajımızı izlemek için şimdi buraya tıklayın. 

Başarılı İş Kadını Ebru Darip /Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcıssı ile özel röportajı izlemek için BURAYA tıklayın 

Başarılı İş Kadını Petrol Ofisi CMO'su Beril Alakoç ile Özel Röportaj - İş Dünyasında Kadın Olmak - İzlemek için BURAYA tıklayın 

Nur Ger, 40 Erkekle yola çıktı kadınlar için Yanındayız Derneği'ni Kurdu. İzlemek için buraya tıklayın. 

Kadın girişimci Gülderen İnal, üst düzey yöneticiyken kendi işini kurdu. İzlemek için buraya tıklayın

KAGİDER Başkanı Emine Erdem - Kadınları Güçlendiren Projeler İzlemek için BURAYA tıklayın

BUiKAD Başkanı Oya Eroğlu, Kadınları Destekleyen Projeleri Anlattı

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Zülal Koç - TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve kadın girişimcilerin sorunlarını anlattı.

Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Abone olduktan sonra abone olundu yazısının yanındaki çan işaretine dokunmayı unutmayın.

Gülseren Açar ile Özel Röportaj

Antalya İş Kadınları Derneği Başkanı Gülseren Açar, derneğin kuruluş amacını ve yaptıkları çalışmaları İşte Kadınlar'a anlattı. İş dünyasında kadınların karşılaştığı sorunları da dile getiren Gülseren Açar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini de anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN 

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meral Özdemir, İşte Kadınlar'ın sorularını yanıtlayarak DOGÜNKAD'ın cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gerçekleştirdiği projeleri anlattı. Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın 

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu İşte Kadınlar'a derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler vererek çalışan kadınların ve girişimci kadınların yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. İzlemek için BURAYA tıklayın 

Girişimci İş Kadınları Derneği YK Başkanı Ayferi Tuğcu - Projeler - Girişimci Kadın Sorunları - Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

.

.

İZİKAD - İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Sezgin, İşte Kadınlar'a hayatını, İZİKAD'ın projelerini ve çalışan kadınların sorunlarını anlattı. Videoyu izlemek için ">BURAYA tıklayın. 

Berlin Filarmoni Orkestrası'na Türkiye'den kabul edilen ilk müzisyen Hande Küden ile özel röportaj izlemek için BURAYA tıklayın

.

Bilim Kadını Burçin Mutlu Pakdil, Kimdir? Galaksiyi Nasıl Buldu? Bilim Kadın Olmak İçin Ne Yapmalı? Videoyu izlemek için buraya tıklayın

.

.

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Başkanı Göknur Atalay - Projeler. - Girişimci Kadın Sorunları Videoyu izlemek için buraya tıklayın

.


HOLLYWOOD YILDIZLARININ KULLANDIĞI TÜRK ÇANTASI MEHRY MU - Güneş Mutlu Mavituncalılar

Haberi okumak için buraya tıklayın

Videoyu izlemek için buraya tıklayın

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SORUNLARINI SAYA SAYA BİTİREMEDİM

videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Aktar ile yaptığımız video röportaj Youtube kanalımızda yayında.

Reyhan Aktar, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu olarak yaptıkları projeleri ve çalışan kadınların, girişimci kadınların sorunlarını anlattı.   Videoyu izlemek için BURAYA tıklayın

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak, İşte Kadınlar'dan Tülay Şubatlı'nın sorularını yanıtlayarak TurkishWIN ve BinYaprak hakkında bilgiler paylaşarak, projelerini anlattı, kadın sorunlarına değinerek çözüm önerilerini sundu. Videoyu izlemek için buraya tıklayın

.

Selcen Faydasıçok ile yaptığımız video röportajımız Youtube kanalımızda yayında, şimdi izleyebilirsiniz, beğenirseniz videoyu paylaşmayı ve kanalımıza abone olup bildirimleri açmayı unutmayın.